VII.Cüz

 

 

2001            2002   2003   2004   2005   2006 2007 2008 2009 2010 

2011

 

         18 Eylül 2007/07.Cüz'den

 

İnananlar’ı dışında cuz07-20076 Yüzyıl önce İsrâiloğulları’nın bir Çırpı’da Elleri’yle  ‘Bunlar ancak Sihir’dir’ diye itiverdikleri  Beyyinât, Mâide Sûresi‘nde Medine Yahudileri’ne böylece sıralandı:

Kör ve Alacalı’yı İyileştiren bir Tabib’dir İsâ. O’nun İzni’yle Ölüler’i dirilten bir Tabib-i Qulûb.  Ölü Kuşlar’a Şifâ olacak Kitâp ve Hikmet’i öğreten bir Muallim. Yâni Tewrât ve  Beşâret-i Ahmed’i... Qalpler’i Qaskat’ı kesilen bir Ümmet yerine Hacer’den kurulan bir Cemaat’in Bâni’si.. Qureyş’in Kuşlar’ı ogün bugündür hep Diri’dir bi-İzni’llâh..  Mehdi’yken böyle buyurdu Mesih, Hikmet Buluğ’a erdiğinde böyle buyuracak Mehdi.. Kutsal Rûh El vermiştir Muhammedü’l-Emîn’e.. Qureyş’e Emniyet saçmıştır Rûhu’l-Emîn.. Şâirler’in Şakıma Waqt’i şimdi. Hikmet şu’redenlerin Şiar’ıdır. Îsâ’nın Elçiler’i kendilerine izâfe edilen Şirk’in Dâi’si olmaktan Münezzeh’tirler.

 

 Alıntı:

 

5-109 Allâh Elçiler’i* toplayacağı Gün* şöyle diyecek: "Size verilen Cewap* nedir?" Onlar da "Bizim Bilgimiz yoktur, elbette görülmeyenleri* Bilen* Sensin Sen" diyecekler. /Allâh şöyle diyecektir. "Ey Meryemoğlu Îsâ*, Sana ve Anne’ne* olan Ni’metim’i* hatırla. Ben Seni Rûhu’l-Qudus* ile destekledim*; Beşik’te* iken de, Yetişkin* iken de İnsanlar’la konuşuyordun. Sana Kitâb'ı* Hikmet'i* yâni Tewrât'ı* ve İncil'i* öğrettim. İznim’le Çamur’dan* Kuş* Biçimi’nde canlı oluşturuyordun da İznim’le O’na üfürdüğünde* bir Kuş oluyordu. Doğuştan Kör’ü*, Alacalı’yı* İznim’le* iyileştiriyordun. Benim İznim’le Ölüler’i* çıkarıyordun. İsrâiloğulları’na* Apaçık Belgeler’le* geldiğinde Onlar’dan küfredenler "Elbette bu Apaçık bir Sihir’dir*" demişti. İsrâiloğulları’nı Sen’den geri püskürtmüştüm." (el-Mâide /109-110)

 

 

TERTİL VIII