VII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011


             06 Eylul 2008/07.Cüz'den

 

            cuz07-2008Allâh’ın Wechi’ni İbtiga etmek için Sabah-Akşam Duâ’da olanlar.. Yeryüzü’nün Mağdurlar’ı, Mahrumlar’ı.. ‘Allâh’ın Günler’i ne zaman bizden yana değişecek’ Beklentisi’ni fi’d-Dünyâ we’l-Âhireh sürdürenler.. Bu Hasene için Wahy’in Kapısı’na gelenler’i Bu ‘Büyük Kapı’dan kovmak, Geri çevirmek, ‘Bugün git, Yarın gel’ demek Mümkün mü? Allâh’ın kendileri dururken onlara lutfedebileceğine İhtimal verememek ne Büyük bir Kibir? Hayat Sınama Alanı’nda neler göstermekte İnsânoğlu’na.. Rahmet’le kendini tanımlayan’ın Kapısı’na gelene o Kapı’nın Görevlileri’ne düşen Selâm’a yakışan Etkinlikler’dir ancak.. Sui-Qast, Sui-Amel’den dönülüp yerine Islâh’ın konulması gereken Yönelişler’dir. Rabb’e Teweccüh edenlerden fersah fersah Uzak olması gereken Yönelişler..

            Bırakın Göçmen Kuşlar Qaf Dağı’yla buluşsun, Tunalar’a Selâm söyleyin ancak. ‘Bilmeyenler ne bilsin onları, bilenler’e Selâm olsun.’ Rahmet ve Gufrân Ayı’nın Kapılar’ı kapanmadan Mücrimler’in Yolu’nu kapayalım.

 

 

 Alıntı:

6-056 

              ‘Sabah Akşam* O'nun Yüzü’nü* Rızâsı’nı dileyerek Rabb'lerine Duâ* edenleri kovma*. Onların Hesâbı’ndan* yana senin üzerine bir Sorumluluk, senin Hesâbı’ndan da birşey yoktur ki Onlar’ı kovasın. Yoksa Zâlimler’den* olursun. /Böylece "Allâh içimizden bunlara mı lutfetti*?" demeleri için onlardan bazısını bazısıyla denedik. Allâh, Şükredenler’i* daha iyi bilen değil mi? /Bizim Âyetlerimiz’e* inananlar, Sana geldiklerinde, Onlar’a de ki: "Selâm* Size. Rabb'iniz Rahmet’i* kendi üzerine yazdı ki, içinizden kim bir Cehâlet Sonucu* bir Kötülük* işler sonra Tewbe* eder ve kendini Islah* ederse kuşku yok, O Allâh, Gafûr'dur*, Rahîm'dir*." /Suçlular’ın* Yolu apaçık ortaya çıksın diye, Âyetlerimiz’i işte böyle birer birer açıklamaktayız*.’  (el-En’âm /051-055)

 

 

TERTİL VIII