XVI.Cüz

 

 

  2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010  

2011

 

10 Kasım 2003/16.Cüz'den

 

cuz16-2003                         15.Cüz ve 16.Cüz’lere dağıtılmış olan Sûre-i Kehf’in 3 Gizem Dolu Qıssası’nın ardından bir 10 Kasım Gün’ü okuyoruz Aşağıdaki Pasajlar’ı. Güzel İş yaptığını sanarak geçirilen bir Ömür.. Haqiqât’te ise  Bütün Çabalar’ı Boş’a gitmiş olan bir Adam’ın Yıkım’ı.. Taraflar’ı o kadar Belirgin ki, ‘kendileri için Qıyâmet Gün’ü Tartı tutmaya bile gerek duyulmayacak onlardan’ diye Söz ediliyor. Malum Mekanlar’ı Cehennem’dir.

                        Mağara Hayâtlar’ı, Mağara’dan sonraki Hayâtlar’ı Sâlih Eylemler’le biçimlenmiş olanlar’ı bekleyen ise girenin bir daha çıkmayı hiç istemeyeceği Ebedî  Firdews Cennetler’i..

                        Denizler’i Mürekkep, Ağaçlar’ı Qalem yapsanız yazmaya tüketilemeyecek Rabb’in Kelimeler’ine Refarans’la sonlanıyor Sûre. Bizler gibi bir Beşer olan’ın kendisine wahy’olunandan bize aktardığı Sözler’de yer alyor bu Sözler.. Allâh’a Mülâqî olacağın Bilinci’nde olana ona Şirk koşmadan Sâlih Eylemler’le Dolu bir İbâdet Hayât’ı düşüyor.

 

 

 

 

 

Alıntı:

 

 

            18_107-110             ‘De ki: "Davranış* bakımından en çok Hüsran’a* uğrayacak olanlar’ı Size Haber vereyim* mi? /Onlar ki Dünya* Hayâtı’nda* bütün Çabaları* boşa gitmişken kendilerin gerçekte Güzel İş* yaptıklarını sanıyorlar. / İşte Onlar Rabb'lerinin Âyetleri’ni* ve O’na kavuşmayı* İnkar edenlerdir. Artık Onlar’ın yapıp ettikleri boşa çıkmıştır*. Qıyâmet* Günü'nde* Onlar için  bir Tartı* tutmayacağız. /İşte küfretmeleri* Âyetleri’ni ve Elçileri’ni* Alay edinmelerinden* dolayı ve Onlar’ın Ceza’sı* Cehennem’dir*. /İnanan* ve  Sâlih Eylemler’de* bulunanlar, Firdews* Bahçeler’i* Onlar için bir Konaklama yeri’dir*. / Onda Ebedi* olarak Kalıcı’dırlar*, O’ndan ayrılmak iştemezler.  /De ki: "Rabb'imin Sözler’i* için Deniz* Mürekkep* olsa Yardım* için bir benzerini dahi getirsek Rabb'imin Sözler’i* tükenmeden önce elbette Deniz* tükeniverirdi." /De ki: "Kuşkusuz Ben, ancak Size benzer bir Beşer’im*, yalnızca Bana Sizin İlâhınız’ın Tek bir İlâh* olduğu wahyolunuyor*. Kim Rabb'ine Kavuşmayı umuyorsa artık Sâlih* bir Çalışma’da bulunsun ve Rabb'ine İbâdet’te* hiç kimseyi Ortak* kılmasın.’ (el-Kehf /103-110)

 

 

 

     TERTİL IV

     TERTİL V

    TERTİL XI