X.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011


            02 Ekim  2006/10.Cüz'den

 

             Bâbil’in, Medâin’in Yakınları’nda ,Arzı’n Merkez’i cuz10-2006olarak İnşâ edilmişti Bağdad.. Wasat Ümmet’in Hâdim-i Haremeyn’i.. 1200ler’in Zorlu Yılları’nda İşgâl’i Dâim olamayan, Bağdat’ın Dönüştürücü Sihri’ni Tanık oldu Târih.. Günler dönüyor, başladığı Nokta’yla bitişiyor.  Yeni Zamanlar Fir’awnı’nın Gidişi pek Farqlı mı olacak sanırsınız? Allâh Ni’meti’ni Öteki ile Tağyir’e kalkışmamış bir Halq’a niye çok görsün? Deniz Aşırı Güçleri’ni Haremimiz’e süren Şeytânî İrâde, Utanmaz bir Edâ ile Ferman Buyuruyor Âlemîn’e: ’Müslümanlar’ı Dinler’i aldattı.’ Dâbbe Cenneti’nden çıkarmak istediği Halq’ın Kulakları’na ‘Sonsuz Özgürlük’ (!) fısıldıyor.

            Sûre-i Enfâl’in Aşağı’ya alıntıladığım Âyetler’i, bir Ramazan Günü’nde Bedir’de Darmadağın edilen Müşrik Güçler haqqında böyle konuşuyordu. ‘Bedir Ordus’u’ Tasfiye olur mu hiç? Melekler’in içinde olduğu bir Savaş’ta Hezimet Mümkün mü? Şerr, bilemediğimiz Hayırlar’a Gebe olamaz mı? Ramazan Duâ’sı ile Sâhib-i Zaman’a İltica ediyoruz.

 

Alıntı:

 

                        ‘Münâfıqlar* ve Qalpleri’nde* Hastalık *bulunanlar şöyle diyorlardı: "Bunları Dinler’i* aldattı. Oysa 8-051kim Allâh'a Tewekkül* ederse, elbette Allâh Azîz'dir*, Hakîm'dir.* /Melekler’i*, Onlar’ın Yüzleri’ne* ve Arkaları’na* vurarak: "Yakıcı Azâb’ı* tadın" diye o Küfredenler’in* Canları’nı* alırken görmeliydin." Bu Elleriniz’in* önceden Günahlar Taqdim etmesi ve Allâh'ın* gerçekten Kullar’a Zulmedici* olmamasındandır. / Fir'awn Âilesi’nin ve Onlar’dan Öncekiler’in Gidiş’i * gibi olacak sonları. Allâh'ın Âyetleri’ne* küfrettiler de , Allâh Onlar’ı Günahları’ndan* dolayı yakaladı. Elbette Allâh Büyük Quwwet* Sâhibi’dir, Sonuçlandırma’sı* Şiddetli’dir. /Nedeni şu: Bir Qawim*, kendinde olanı* değiştirinceye* dek Allâh, O’na Ni’met* olarak bağışladığını değiştirecek değildir. Allâh Elbette İşiten'dir*, Bilen'dir*. /Fir'awn Âile'sinin ve Onlar’dan Öncekiler’in Gidiş’i gibi. Onlar Rabb'lerinin Âyetleri’ni yalanladılar*, Biz de Günahlar’ı* dolayısıyla onlar’ı Helak* ettik. Fir'awn Ordusu’nu* Su’da boğduk*. Onlar’ın hepsi Zulmedenler’di*. /Allâh katında Yeryüzü’nde Debelenenler’in* en Kötüsü, şüphesiz Küfredenler’dir*, Artık onlar inanmazlar*. /Bunlar içlerinden Anlaşma* yaptığın kimselerdir ki, sonra her defasında Ahidleri’ni* bozarlar. Onlar İttiqa* etmezler. /Bundan dolayı Savaş’ta onlar’ı yakalarsan, öyle darmadağın* et ki, onlar’la arkalarından gelecek olanlar  Umulur ki İbret* alırlar. Eğer bir Qawm’in İhânet* edeceğinden korkarsan, Sen de Açık ve Âdil* bir tutumla at. Gerçekten Allâh, İhânet edenler’i* sevmez.(el-Enfâl/049-058)