X.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011


            13 Ekim  2005/10.Cüz'den

 

             ’Dört Ay’ Terkibi’ni ‘Eşhuru’l-cuz10-2005Hurûm’dan tanıyorlardı Mekke’nin Fethi’nde Mekke’de yaşamakta olan Müşrikler..  Mâide 12.Âyeti’nde altı çizildiği gibi, Uzun Zamanlar’dan beri Hürmet duyulagelen bir Pax Mevsimi’ydi bu Günler. Sûre-i Baqara’da onu nasıl buharlaştıkları anlatılmıştı. Şimdi son bir kez, Beraat Târihi’nden başlayan 4 Aylık bir Fırsat tanınıyor.  Fâtıma Anne’nin Koca’sı Tewbe Sûresi’ni okuyor Müşrikler’e… 

             Bu Beraat’ın Hüküm Süre’si Yewme’l-Qıyâmet’e kadar Bâqi…  Saat gelene dek Allâh’ı Acz’le Ma’lul kılacak hangi Güç Tasawwur edilebilir? Küresel Roma’nın ‘Kültür Mirâs’ı’ içinde sâhiplenme, kendi Koruluğu’na katma Azmi’nde olduğu Beytu’l-Harâm’ın Çevresi’ne Bedewî Kraderler’i Modern bir Dizayn vermede Yarışta’lar.. Zillet onlara, İzzet Mü’minler’e yaraşır.. Ölümü’nden sonra Hayat bulacak olan Kuşlar, kendi ‘Dil’ini öğrendiğinde Allâh ve Elçisi’nin Şirk’in Her Türlü Tezâhürleri’nden ve Taşıyıcıları’ndan Berî olduğunu göreceklerdir. Hacc’ın Ekber Günler’i hep olagelecektir. Hacc toplayacak, Hacc diriltecektir. Küfredenler’le İşbirliğine koyulmuşlar’ı Tewbe’ye çağırıyor Sûre-i Berat. 12 Qureyşî Yüzyıl’ın ardından, 300 Yıllık Uykumuz’a kattığımız bir 100lık İlâwe’den sonra Müşrikler Tekin hissetmesinler Dünyâları’nı. Beraat’ı okuyacak Haydarlar’ın Aslan Sesi’ne Kulak kabartsınlar.

            Berat Sûre’sinin 5.Âyeti’ne kadar alıntıladığım Pasajı’nı (Aşrı’nı)  Ramazan’ın Rahmet’ten İbâret İlk 10’unu  arkamızda bıraktığımız bir Gün’de Milyonlarca Müslüman birlikte okuduk. İşbirlikçiler’i Israrla Tewbe’ye çağıran Âyetler..  Biz’e ait olması gerekenleri, Biz’in Boyamız’la boyanmaya çağıran Satırlar: Salât’ı İqâme, Zekât’ı İfâ etmekle Mümkün olacak bir Mekkî Çıkış Güzergâh’ı Elimiz’e tutuşturuluyor. Rahmet Eyyâmı’ndan, Mağfiret Eyyâmı’na Geçiş Günü’nde Allâhu Müteâl kendini Gafûr ve Rahîm Sıfatları’yla İdrâklerimiz’de canlandırıyor.  Sûre Rahimiyet’i Elçi’si için de kullanarak sonlanacak 11.Cüz’de. Allâh ve Rasûlu’nden bir Beraat olan ve Rahîm Serlewhası taşımayan biricik Sûre. Mekkesiz olmaz, Mekke bırakılamaz.

 

Alıntı:

 

9-003‘Bu Müşrikler’den* kendileriyle Ahidleştikleriniz’e* Allâh'tan ve Elçisi'nden* bir Ültimatom’dur*. / Bundan böyle Arz’da* Dört Ay* daha dolaşın. Bilinki Allâh'ı Âciz* bırakacak değilsiniz. / Gerçekten Allâh Küfredenler’i* Aşağılık kılıcı’dır*. Ve Büyük Hacc Günü* Allâh'tan ve Elçisi'nden* İnsanlar’a* bir Duyuru*: Kesin olarak Allâh Müşrikler’den Berî’dir*. O'nun Elçi’si de. Eğer Tewbe* ederseniz bu Sizin için daha Hayırlı’dır*, yok eğer yüz çevirirseniz* bilin ki Allâh'ı elbette Âciz bırakamazsınız. Küfredenler’i Acıklı bir Azab’la* müjdele. / Ancak Müşrikler’den* kendileriyle Ahidleştikleriniz’den* bir Şey’i eksiltmeyenler* ve Size karşı başkasına Yardım etmeyenler* dışında. Artık Anlaşmaları’nın Süres’i bitene kadar tamamlayın*. Elbette Allâh Muttaqiler’i *sever.  /Haram Aylar* bitince Mekkeli Müşrikler'i bulduğunuz Yer’de öldürün*, Onlar’ı tutuklayın*, kuşatın ve Onlar’ın bütün Geçit Yerleri’ni* kesin. Eğer Tewbe* edip, Salât* kılarlarsa ve Zekât’ı* verirlerse Yolları’nı* açın. Allâh Gafûr'dur*, Rahîm'dir*. (et-Tewbe/001-005)