X.Cüz

 



2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 

2011

 

15 Kasım 2002/10.Cüz'den

 

            9.Sûre’nin Büyükçe bir Bölüm’ü cuz10-2002Hicret’in 9.Yılı’nda Nâzil oldu. Qureyş Oymağı’nda başlayan Risâlet’in Roma ile Sıcak Çatışmalar’a doğru aktığı Son Saatler.. Huneyn Gün’ü, Tebük Savaş’ı...

Wahy’in Gündem’i artık Peygamber Sonra’sı gelişecek Târih’in Handikaplar’ı ile de Meşgul’dür.  Ahbâr ve Ruhbân’ın Kapı Komşuları’nı aşan şekilde ‘Dış Hadâriyet’in ‘Omurga’sı’ ile İlgili olduğunu düşünüyorum. ‘Kızım Sana dedim, Gelinim Sen anla’yı ‘Derin bir Sızı’ ile anlamak   Ebû Zerr’e Nasib olur. ‘Zorluk Savaşı’nın geride kalan ‘Yalnız Adam’ı  Kenz Âyeti’ni Erken Dönemler’de bayraklaştıracaktır.  Kerim Elçi’nin  Karakteri’ni ‘İsâ’ya benzettiği Münzewî, Ebû Zerr’in Sesi’ne ne kadar Muhtaç ‘Sermâye’nin ‘Küresel Dewlet’e dönüştüğü Çağımız. ‘Et’e Kemiğe bürünüp Ebû Zerr diye görünen  bir Kuşağı selamlıyorum.

Tewbe/Beraa Sûresi’nden alıntıladığım Aşağıdaki Âyet'in Mü’mini’ni çekmekte olduğu Ray Hattı üzerine söyleyecekleri olanlar’ın "Çok Sözleri" olduğunu biliyorum. Keşke bu "Çok Söz / Tekâsür" yanında/ karşısında "Acızık da olsa Anlamlı Eylemler" Yüzde’ye girebilecek Kesâfet’e ulaşabilse..

 

                        Alıntı:

 

9-035"Ey inananlar*, gerçek şu ki Ahbârları’ndan* ve Ruhbânları’ndan* çoğu, İnsanlar’ın Malları’nı* Haqsızlık’la* yerler ve Allâh'ın Yolu’ndan* alıkorlar. Altın’ı* ve Gümüş’ü* biriktirip de Allâh Yolu’nda* harcamayanlar* ise, onlara da Acıklı bir Azâb’ı* müjdele. /Bunların üzerlerinin Cehennem Ateşi'nde* kızdırılacağı Gün onların Cebheler’i,* Böğürler’i* ve Sırtlar’ı* bunlarla dağlanacak*. İşte bu kendiniz için Kenz* ettikleriniz’dir. Yığıp sakladıklarınızı* tadın" denilecek. (et-Tewbe/034-035 )