XV.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 

2011


            30 Kasım 2001/15.Cüz

 

http://www.tv5.com.tr/foto/0000000663.jpg15.Cüz , İsrâ Sûre’si ile başlıyor, Kehf Sûresi'nin 74.Âyeti’ne kadar sürüyor. Mushaf'ın ‘İlk Yarısı’nı oluşturan İlk 300 Sahife'de Toplam 18 Sûre yer alırken, ‘İkinci Yarı’ya sarkan Qısm’ın 96 Sûre olduğunu söylersek, Sûreler’in Dizilim Sırası’nda Genel olarak Uzun olandan daha Kısa olana doğru bir Seyir izlendiği gözlemlenecektir.

Siyer Kaynakları’nda "İsrâ Olayı"nın Mekke'nin ilk 10 Yılı’nı müteakiben başlayan, Hatice Anne'nin ve Ebû Tâlib'in Wefatlar’ı, Tâif Sürgün’ü  ardından yaşanan "Hüzün Yılları" içinde  Wuqu bulduğu Bilgisi’yle karşılaşırız. Sûre'nin İlk Âyeti'nde anlatılan Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aqsâ'ya doğru gerçekleştirilen bir "Gece Yürüyüşü"nün Târih’in bundan sonra akacağı "Birleşik Mecrâ"ya bir "Gündüzlük" yaptığına Tanıklık ediyoruz. Çok geçmeden Mekkeli Mü'minler Qudus İstiqâmeti’nde gerçekleştirecekleri "Büyük bir Göç" ile Yesrib'i kendilerine "İmân Yurd’u" edinecekler. Ve bu Kent'te Qıbleler’i Qudus'ten Mekke'ye Tewcih edilecek.  Qudüs, İsrâil'in Mesih'le noktalanan ‘Bereketli Târihi'nin, Ahmet aleyhi’s-Selâm'la Dewâm edecek bir "Âyeti"dir.

Qudüs Rasûl-i Ekrem'in Wefatı’nı izleyen Erken Yıllar’da bir "Dârul-İslâm" Belde’si Hâli’ne  gelir. "Yenilen Rûm"lar Haçlı Seferler’i ile tekrar dönerler Qudüs'e.. 1948’ten beri "Yeryüzünde iki kez Bozgun ve Zillet"in Odağı olan İsrâil'in "Mülk"ü..

Qudüs, Nasranîler için Mesih Merkezli ‘Cennet’in Yurd’u; Qudüs, Yahûdiler için Târihleri’nin waz’geçilmez Mekân’ı.. Qur'ân'ın Müslim Okurları'nı Qudüs Politikaları'nın Köklü bir Kuşatıcılık’la Göz’den geçirmeye Dâ’wet ediyorum. Qudüs'teki Târihsel Haqlarımız’ı 1400 Yıllık bir Perspektif’le düşünmek, Korkunç bir Yanılgı’dır.

Tewâfuq’tur, Kehf Sûresi’ni yazmaya oturduğum Saatler’de, Kanal 7’nin İran Yapım’ı "Ashâb-ı Kehf" Filmi’nin, "Muwâhhid Gençleri"nin Mağara'da Uyku’ya sevkedildikleri Sahneler’i  canlandırılıyordu.. Bu 300 Yıllık Uyku ve Uyanış ile Mesih'in Ölüler’e Hayat veren "Âyetleri" hatta kendisinin Uzun bir Süre sonra "Küresel Roma"nın Wicdânı’na tekrar "uyanacağı" yolundaki Beklenti üzerinde "Anlamlı bir Yolculuğa" çıkabilirsiniz... Telmih Yeterli...

 

 

Alıntı:

 

17-003"Bir kısım Âyetlerimiz’i* kendisine göstermek için, Kulu’nu* bir Gece* Mescid-i Harâm'dan*, Çevresi’ni bereketlendirdiğimiz* Mescid-i Aqsâ'ya* götüren Allâh. Gerçekten o İşiten'dir*, Gören'dir*. (el-İsrâ/1.)

 

 

 

  TERTİL VII

  TERTİL XI