XVII.Cüz

 

 

 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

31 Ekim 2004/17.Cüz'den

 

cuz17-2004            Enbiyâ Sûre’sinin Söz’e Giriş’i böyle.. Gaflet ve Yaklaşan Sorgu.. Enbiyâ’nın en Temel ‘Nebe’si bu.  İçinde Zikrimiz’in bulunduğu bir Sûre.. Zikr’in Qadim Kitaplar’a dem Teşmil’i.. Zikr’de zikredilen,  zikredilmeyen Nebiler Kerwân’ı.. Kimler yok ki! Mûsâ, Hârun, İbrâhîm, Lût, İshaq, Ya’qûb, Nûh, Dâwûd, Süleymân, Eyyûb, İsmâil, İdris, Zü’l-Kifl, Zü’n-Nun, Zekeriyyâ, Yahyâ, Meryem,

            ‘Ehl-i Zikr’i bulabilir ve sorabilirseniz’ diyordu Âyetler, ‘Mekke’de yaşanan İmân-Küfür Diyalogları’nın Tüm Nesiller Boyu yaşanmış Diyaloglar olduğunu görürdünüz. ‘Anlatılanlar’ı Ehâdisu’l-Ağlam buldular, Anlatıcı’yı ise bir Şâir. Nübüwwet’i üzerine kondurmak istemedikleri bir Beşer. Ne bekliyorlardı yemek yemez bir Melek mi? Âyetler önlerinde iken Âyet bekleyen Qureyş..

 

 

Alıntı:

 

21-004            "İnsanlar’ın* Sorgulanacağı* an yaklaştı*, onlarsa bir Gaflet* içinde hâla Haq’tan yüz çeviriyorlar*. / Rabb'lerinden kendilerine ne zaman Yeni bir Hatırlatma* gelse bunu  Oyun* gibi dinlerler*. /Onlar’ın Qalpler’i* Tutku’yla oyalanıyor. Zulmedenler* Gizlice fısıldaştılar." ‘Bu Sizin gibi bir Beşer* değil mi, öyleyse göre göre Büyü’ye* mi geleceksiniz" dediler. /Dedi ki: "Benim Rabb'im Gök’te* ve Yer’de* söylenen Her Söz’ü* bilir o İşiten'dir*, Bilen'dir*.." /"Hayır" dediler, "Bunlar Karmakarışık Düşler’dir*. Hayır Onu kendisi düzmüştür*.  Hayır O bir Şâir’dir* öyle degilse Öncekiler’e gönderildiği gibi Bize de bir Âyet* getirsin bakalım." / Kendilerinden Ewwel Helak* ettiğimiz Hiçbir Ülke* inanmamıştı, bunlar mı inanacak?" /Biz Sen’den önce de kendilerine wahyettiğimiz Kişiler* dışında Elçiler  göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, şu halde Zikr Ehli’ne* sorun*. /Biz Onlar’ı Yemek yemez Cesetler* kılmadık ve Onlar Ölümsüz* değillerdi. Sonra Onlar’a verdiğimiz Söz’e Sâdıq* kaldık, böylece Onlar’ı ve dilediklerimizi kurtardık* ta Ölçüsüzler’i* yıkıma uğrattık. /Andolsun Size Zikriniz’in* içinde bulunduğu bir Kitâp* indirdik* yine de aqıllanmayacak mısınız*?’ (el-Enbiyâ/001-010)

 

 

TERTİL XII