XVII.Cüz

 

 

 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010  

2011

 

            22 Kasım 2002/17.Cüz'den

 

cuz17-2002Hacc Sûresi’ne Adı’nı veren Ünlü Hacc ve Umre İbâdeti’nin "Allâh'ın Rızâsı’na" Yönelik Anlam’ı ile İhyâ’sı için atılacak Adımlar’ın İlki’ni  atabilmiş miyiz? ’Beytu’l-Atîk’ Melik’in Beyti’nin Gölgesi’nden ne zaman kurtulacak? Gök’ten düşmek, Kuşlar tarafından kapılmak, Rüzgar’la Issız Yerler’e sürüklenmek. Bu Müthiş Anaforlar Qalbler’i Taqwa’yı bilenlere sunuluyor.

TERTİL XII  Bünyesi’nde okuyacağımız Hacc Sûresi’nin Hacc’ı için Arabi 12.Ay Tahsis edilmiştir. Hürmetli Ay’da Hürmetli Belde’nin Âkif’i olan Muhteremler,kendilerinden yana Sayısız Yarar’a Şahitlik ederek Muharrem’le Yeni Yılları’na gireceklerdir. Hanif İbrâhim’in Şirk’ten beri olmak için İnşâ ettiği Beyt.. Beyt-i Atiq. Ha Yaya, ha Canlı Cansız Binekler’le olsun temiz Belde’de Mutahhar olmak için Akın eden Tawaf Sewdâlılar’ı, Ruqu, Sucud Ehl’i.. herkesin Hicret’i ve Hacc’ı Niyet’i ile Qayıtlı. Develer Mamudca sürülüyorsa Ebâbil Kuşlar’ı beklemekte Gökler’de.. İbrâhim’in çağırdığı Kuşlar’ı Kurd’a yedirmeye hiç Niyetler’i yok. Burası Allâh’ın Şiarları’nı Yüceltme Yer’i.

 

22-028

                        Alıntı:

 

"Hani Biz İbrâhim'e* Ev'in* yerini hazırladığımız zaman: "Bana hiçbir Şey’i ortak koşma*, Tawaf edenler*, Qıyâm edenler*, Ruqua* ve Sucud’a* varanlar için Evim’i tertemiz tut*" demiştik. /"İnsanlar  içinde Hacc’ı* duyur, gerek Yaya*, gerekse Uzak Yollar’dan* gelen Yorgun düşmüş Develer* üstünde sana gelsinler." /Kendileri için bir takım Yararlar’a* Şâhid olsunlar* ve kendilerine Rızıq* olarak verdiği  Hayvanlar* üzerinde belli Günler’de Allâh'ın Adı’nı* ansınlar*. /Artık bunlardan yiyin* ve Zorluk çeken Yoksul’u* da doyurun*. Sonra Tefesleri’ni* gidersinler, Adakları’nı* yerine getirsinler, Beyt'i Atik'i* Tawaf * etsinler. /İşte böyle, kim Allâh'ın Haram* kıldıklarını yüceltirse*, Rabb'inin katında kendisi için Hayırlı’dır*. /Size okunanlar dışındaki Hayvanlar* Helal* kılındı. Öyleyse İğrenç bir Pislik* olan Putlar’dan* kaçının, Yalan’dan* da kaçının. /Kim Allâh'a Şirk* koşarsa, sanki o Gök’te*n düşmüş de onu bir Kuş* kapıvermiş veya Rüzgar* onu Issız bir yere* sürükleyip atmış gibidir. / İşte böyle, kim Allâh'ın Şiarları’nı* yüceltirse*, kuşkusuz bu, Qalbler’in* Taqwası’ndandır*. Onlarda sizin için Ad’ı konulmuş bir Süre’ye* kadar Yararlar* vardır. Sonra onların yerleri Beyt-i Atîk'tir.’’ (el-Hacc/026-033)

 

 

TERTİL XII