XVIII.Cüz

 

 

 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

23 Kasım 2002/18.Cüz'den 

 

cuz18-2002Sûre'ye Ad olan "Nûr Âyet’i" Tefsir Târihi'nde bir çok Müstakil Eser Çalışmaları’na Konu olmuştur. ‘Mişqâtu'l-Enwâr’ hemen ilk Aqlımız’a gelebilecek olanlardan biri.. ‘Doğu ve ‘Batı’ya Nisbet edilemeyen ‘Mübârek  Zeytin Ağacı’ndan beslenen Müthiş Taswirler...  Bizzat Allâh ‘Yerler’in ve Gökler’in Nûru’dur. Nûr'u ile Medine ‘Münewwer’ kılınmaktadır.

‘Küresel Roma’nın ‘Qalbi’ne Mızrak gibi saplanacak Nûrlar, Îsâ Mesih'in ‘Işık Mesel’i, Işık Anaforu’nu tamamlayacaktır elbet.  İzzeti’ni yitirmemiş ‘Müslüman Bilinç’ "Bârik" kılınan ’Âl-i Muhammed"in Doğal Uzantı’sı olarak Târihsel Misyonu’nu yerine getirecek, Salt ‘Doğu’da kalmadan, ‘Batı’da batmadan ‘Küresel Münewwer Medine’ye  doğru Yolculuğu’nu sürdürecektir. Bu Yolculuk’ta ‘İçinde Nûr bulunan Evler’e  ne kadar Muhtac’ız. İmajlar’la yaşanan, Sanal Mağaralar’da küflenen Potansiyeller’i diriltecek Sohbet Evleri’nin İhyâsı’na.. Bu bizim Şansımız, bu Onlar’ın ‘Yumuşak Karn’ı’..

 

             (http://www.ulumulhikmekoeln.de/digercalismalar/tenvirpartisi.htm    )

 

                        Alıntı:

 

‘Allâh, Gökler’in* ve Yer’in* Nûru’dur*. O'nun Nûru’nun Misâl’i, içinde Çerağ* bulunan bir Kandil* gibidir.

Çerağ bir Sırça* içiresindedir,

Sırça, sanki İncimsi* bir Yıldız’dır* ki, Doğu’ya* da, Batı’ya* da ait olmayan Muqaddes bir Zeytin Ağacı’ndan* yakılır, neredeyse Ateş* ona dokunmasa da Yağı* Işık verir.

Nûr üstünde Nûr’dur*. Allâh*, kimi dilerse onu kendi Nûru’na* yöneltir.. Allâh* İnsanlar 24-035için Meseller vermektedir. Allâh, Herşey’i Bilen'dir.

/Bu Nûr Allâh'ın*, onların yüceltilmesine* ve İsmi’nin zikr’edilmesine* İzin verdiği Evler’dedir, Mü’minler onların içinde Sabah Akşam* O'nu Tesbih* ederler.’ (en-Nûr/035-036)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   TERTİL IV

TERTİL XII