XVIII.Cüz

 

 

 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

01 Kasım 2004/18.Cüz'den

 

cuz18-2004‘Küçük Nisâ Sûre’si’ diye de anılır Sûre-i Nûr.. İtalyan Parlementer’in ‘Eşcinsellik Günah’tır’ dediği için Avrupa Parlementosu’ndaki Görevi’nden İstifa etmek Zorunda kaldığı bir Ramazan Ayı’nda Münewwer Medine’nin ‘Sûre-i Nûru’nu okumak… ‘Zin⒠değil ‘Liwâta’, ‘Ceza’ değil, sadece ‘Günah’ demenin Fırtınalar kopardığı bir Dünyâ ile ‘Yek Wucut’ olmaya koşan Ülkem..

Biz ‘Bütün’e ait olmayan ‘Parça’yız, Tenwir için Nûr’u okuyup üflemeye Dewâm edeceğiz, Nûr’lu Buyût duyacaktır Sesimiz’i.

 

 

 

24-003

 

Alıntı:

 

‘Bu sana indirdiğimiz ve içindekiler’i Mü’minler’e Farz* kıldığımız bir Sûre’dir*.. Umulur ki öğüt alırsınız* diye içinde Apaçık Âyetler İnzâl* ettik.  /Zâni ve Zâniye’nin* her birine Yüzer* Celde* vurun. Eğer Allâh'a *ve Son Günü'ne* inanıyorsanız, Onlar’a Allâh'ın Din’i* konusu’nda yapacaklarınızdan Sizi bir Acıma* tutmasın, Onlar’a uygulanan Azâb’a* Mü'minler’den bir Topluluk da Şâhid* olsun. /Zâni, Zâniye* ve Müşrike’den* başkasını nikahlamaz*, Zâniye de Zâni veya Müşrik’ten başkasını nikahlamaz. Bu Mü'minler’e* Haram* kılınmıştır. /Korunan-Kadınlar’a İftira* atan, sonra Dört Şâhid* getiremeyenlere de Seksen* Celde vurun ve Onlar’ın Şâhidlikleri’ni Ebediyen Qabul etmeyin*. Onlar Fâsıqlar’dır*. /Ancak bundan sonra Tewbe* eden ve Sâlihce davrananlar* hâriç. Çünkü gerçekten Allâh Gafûr'dur*, Rahîm'dir*. /Kendi Eşleri’ne* İftirâ atan* ve kendileri dışında Şâhidler’i* bulunmayanlar ise, Onlar’dan da her birine Şâhidliği Allâh adına Dört* kere ile kendisinin kuşkusuz Doğru söyleyenler’den* olduğuna Şâhidlik etmektir. / Beşinci de ise, eğer yalan söyleyenler’dense*, Allâh'ın Lâneti’nin* kesinlikle kendi üzerine olmasıdır. O Kadının da Dört kere Allâh Adı’na Onun kuşkusuz Yalan söyleyenler’den olduğuna Şâhidlik etmesi kendisinden Ceza’yı uzaklaştırır. /Beşinci de ise, eğer O Koca Doğru söyleyenler’den ise, Allâh'ın Gazâbı’nın* kesinlikle kendi üzerinde olmasıdır.  Eğer Allâh'ın Sizin üzerinizde bir Fadl’ı* ve Rahmet’i* olmasaydı ve Allâh gerçekten Tewwâb, Hakim* olmasaydı ne yapardınız?’ (en-Nûr/001-010)

 

 

TERTİL IV  

TERTİL XII