II.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

 

27 Ekim 2003/02.Cüz'den

 

cuz02-2003Dün’den beri Yaşantımız’ın bir Ay boyunca Mihweri’ni oluşturmaya başlayan Oruç ile İlgili Düzenlemeler  bu Cüz’de yer alıyor.

12 Ay içinde bir Ay, 7 Gün içinde bir Gün ‘Hayatımız’ın Özel bir Kesiti’ olarak ‘Belirlenmiş İbâdetler’e Tahsis edildi. 1420 Kusur Yıl’dır Her Zaman Dilim’i kendi Mecraı’nda bu ‘Belirlenmişlikler’ içinde akmaya Dewâm ediyor.. ‘Oruç’Bugün’ü ‘Dün’e bağlayan bir ‘Yazgı’.. ‘ed-Dîn’in ‘Tek Şeriâtı’nın Ana Damarları’ndan..  Şewwal Sonrası’na ardında sadece ‘Gündüz’ün Açlığı’ ‘Akşam’ın Şişkinliği’ni bırakmanın ötesinde Arayışlar’ı olanlar için bulunmaz bir Fırsat Ay’ı.. ‘Fırsat’ı kaçırmamak için birbirlerini Özendirenler’e Ne Mutlu!

 

 

 

 

 

Alıntı:

 

"Ey İmân edenler, sizden öncekilere yazıldığı gibi, Oruç* size de yazıldı. Umulur ki sakınırsınız. /Sayılı Günler’dedir* Oruç. Artık sizden kim Hasta* ya da Yolculuk’ta* olursa tutamadığı Günler sayısınca başka Günler’de Oruç tutsun. Ona zorlukla dayanabilenlerin üzerine ise bir Yoksul Doyum’u* Fidye* vardır. Kim Gönül’den bir Hayır yaparak Oruç tutmaya Dewam ederse bu da kendisi için daha Hayırlı’dır. Oruç tutmanız eğer bilirseniz sizin için daha Hayırlı’dır. /Ramazan Ay’ı* ki İnsanlar için Hidâyet* olan ve Doğruyol’u ve Furqân’ı*, Apaçık Belgeler’i kapsayan Qur'ân* onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu Ay’a Şâhid olursa* onu Oruç’la tutsun. Kim de Hasta veya Yolculuk’ta olursa, tutamadığı Günler sayısınca Diğer Günler’de Oruç tutsun. Allâh size Kolaylık* diler, Zorluk* dilemez size. Bu Sayı’yı tamamlamanız ve sizi Hidâyet’e ulaştırmasına  Karşılık Allâh'ı Büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükr’edersiniz. / Kullarım* Beni sana soracak olursa, işte Ben pek Yakın’ım. Bana Duâ* ettiklerinde Duâ eden’in Duâsı’na Cewap veririm. Öyleyse, onlar da Benim Çağrım’a Cewap versinler ve Bana İmân etsinler. Umulur ki İrşâd olurlar*. /Oruç Gecesi’nde Kadınlarınız’a  Münâsebet için yaklaşmanız size Helâl* kılındı. Onlar, sizin Örtüleriniz*, siz de onların Örtüsüsü’nüz. Allâh, gerçekten sizin, Nefisleriniz’e İhânet etmekte olduğunuzu bildi, Tewbeniz’i Qabul etti ve bizi bağışladı. Artık onlara yaklaşabilirsiniz ve Allâh'ın sizin için varsa yazdıkları onu dileyebilirsiniz. 2-183Fecr* Waqt’i, Beyaz İplik* Siyah İplik’ten* Sizce ayırdedilinceye kadar Sahur’de  yiyin, için. Sonra, sonraki Gece’ye kadar Oruc’u tamamlayın. Mescidler’de* İ’tiqâf’ta* olduğunuz Zamanlar’da da onlara (Eşleriniz’e Münâsebet için) yaklaşmayın. Bunlar, Allâh'ın Sınırlar’ıdır*. Onlara yanaşmayın. İşte Allâh, İnsanlar’a Âyetleri’ni böylece açıklar, umulur ki sakınırlar. (el-Baqara/183-187)