II.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

01 Eylül 2008/02.Cüz'den

 

cuz02-2008 Qıble Âyetleri’nin içinde Ni’metleri’nin tamamlanmasından bahs’eden Mewlâ’nın Maqsadı’nı serer  Gözlerimiz önüne Baqara 151.

Ramazan Umresi’nin 2.Terâwih Akşam’ı İkinci Cüz’ü okuyan Allâh’ın Kuşlar’ı.. O Yüzbinler’in ilk kez toplandığı bir Arafat Gün’ü tamamlanan Ni’met’e Tanık tutuyordu onları..  Âyetler’i Tilâwet etmiş, onunla Yürüyenler’i Tezkiye etmiş, Kitâb ve Hikmet’i öğretmişti. Tüm İnsanlığı katılmaya çağıracağı Silm’in Çekirdeği olan Medine’yi İnşâ etmişti. Milâdî Taqwim Okurlar’ı Bugün’ü ‘Barış Gün’ü’ olarak okuyorlar. Dün Gece Günler’i Reklamı’na Tahwil etmek isteyen bir Firma, 25 Metropol’de Yüzbinler’i İnsanlık Koşusu’na sürdü. Bugün ve Hergün Beytu’llâh Tawaf’ta onu ‘Lebbeyk, Allâhümme Lebbeyk’ diye anan İnsanlar’la kaynıyor. Ni’met’in Tamamlandığı Gün içlerinden çıkan Elçi’nin hatırlattığı gibi..

Hepsi İlk Cüz’de de anıldığı gibi Âdem’in Çocuklar’ı.. Âdem ise Toprak’tan.. Âdem ve Eşi’nin Evi’nden kalan Qâideler’i yükseltmişti İbrâhim.. Mescidler’i İmâr’la Medeniyetleri’ni Umrân’a dönüştürecek Hız’ı almak için Ebâbiller Beytu’llâh’a, İlk Evleri’ne uçuşuyorlar. Tüm Dünyâ’nın Evsizleri’ni Qıbleleri’ne çağırıyorlar, Silm’e, Şükr’e.. ‘Yalnız Allâh için tutulan Sawm’la Dudaklar’ı Kuru.. Sawm’ın İmsâkı’na Umre’nin İmsâkı’nı ekliyorlar. İftar’ı gözlüyorlar, Kâffeten İftâr’ı.. Safâ ve Merwe Arası’nda Silm Kuyuları’nı bulana dek sürecek Sa’y. Doğu’ya Batı’ya,Tüm Yönler’e Sa’y..  Evsizler’i Etekleri’nden çekip Evler’i ile buluşturana dek..

 

 

Alıntı:

  

 ‘Öyleki içinizden size Âyetlerimiz’i* Tilâwet* edecek, Sizi Günahlar’dan arındıracak, Size Kitâb* ve Hikmet'i* öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek bir Elçi* göndendik. /Öyleyse Beni Haqqı’yla  zikr’edin*, Ben de Sizi anayım  ve Bana şükr’edin* Nimetlerim’e  küfretmeyin. (el-Baqara/151-152)

 

2-154