II.Cüz

 

 

2001 2002 2003 20042005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

24 Eylul 2006/02.Cüz'den

 

 

Cuz02-2006            Allâh’tan İsâbet edecek Musibet’in Zirwe’si Ölüm’se, artık Musibet ne Kelime!.. Nişân-ı Zîşân olarak öpüp Alnı’na kor Rahmân’a Kul olanlar..

            O’ndan Gelen’in O’na Dönüş’ü, bir Şeb-i Arus olarak yeşerir Harsları’nda..  Ölüm’ün dûn’unda Musibet mi kalır artık? Ne gelirse Haqq’tan Merkezi’ndedir. Haqq’ın Şerler’i Hayr eylediği Haqiqâtı’na Qarîb olanlar için,  İsâbet eden Musibet değil, belki Merzûq oldukları Rahmet’in tâ kendisidir. Sabr’ederek Murâdı’na erdikleridir. Gece’nin ‘Yat Waqti’nde koşuştukları Mescidler’de ‘na’budun’, ‘nestein’ Şiarları’na 33 Rek’atlık Tesbihâtla Dewrân ederler. Rabbleri’nden Rızıq olarak ne almışsa bir Eller’i, diğerleriyle onun Nâfıq’ı olmalarının kesildiği bir Berzah’ta Merzûq’turlar şimdi. ‘Keşke ‘Qawmimiz ‘ Şi’rimiz’i duysa diye Mescidler’de Kanat çırpmaktadır Kuşlar.. O’ndan gelmişiz, ona Dönüşümüz’ün İftar Waqt’i.. Sâim’in Surûr Waqt’i.. Akşam Ezânı’yla Ten’in, Yatsı Ezânı’yla Tin’in Semâları’nda açılan Kapılar… Belâ’ya Mübtelâ olanlar Evleri’ne Kapıları’ndan girenlerdir. Miftâhu’l-Gayb’ı Mâide’de bulma Waqti’dir İftar.

            Hüzü’n Yılım’da ‘Rabbim’in Mağfireti’ne Mülteci’yim. Sabır ve Salâtla Kapısı’nda Dilenme Maqamı’ndayım. Bir Hurma ile de olsa Faqrı’na Waraqa’l-Cennet’ten uzatabileceği Rızq’ın Dilenci’si..

 

 

Alıntı:

2-154 "Ey İnananlar! Sabır’la* ve Salât’la* Allâh’tan Yardım dileyin*. Gerçekten Allâh, Sabredenler’le* berâberdir. / Ve sakın Allâh Yolu’nda* öldürülenlere "Ölüler"* demeyin. Aksine Onlar Diri’dirler*. Fakat Siz bunu şuur’edemezsiniz*. / Andolsun Biz Sizi biraz Korku, Açlık ve biraz da Mallar’dan, Canlar’dan ve Ürünler’den eksiltmekle İmtihan edeceğiz*. Sabredenler’e müjdele. /Onlara bir Musibet* İsâbet ettiğinde, derler ki: "Biz  zâten Allâh'a aid’iz ve Elbette  O'na Dönücüler’iz"  Rabb’lerinden Bağışlanma* ve Rahmet* bunların üzerinedir ve Hidâyet’e erenler de bunlardır.’ (el-Baqara/153-157)