IV.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011


                       
03 Eylül 2008/04.Cüz'den

 

cuz04-2008Muhtemelen Uhud Savaşı’nın Tahlili’ne Âl-i İmrân Sûre’si bu Âyetler’le başlıyor.  Öyleyse Sırdaş edilmemeleri Konusu’nda uyarıldıkları Mekke’de bıraktıkları Yakınlar’ı, Arkadaşlar’ı.. Artık onlar’la Mewedde Mümkün değil. Buğuzlar’ı Ağızları’ndan taşıyor, Her Fırsat’ı kullanıp İnananlar’a Zarar vernek için Yol arıyorlar. İnananlar böyle bir Sıkıntı ile karşılaşsa, onlara bir Kötülük dokunsa; Muhabbetsizler’de, âdeta o Taraf’ta Bayram vardır.

Kitâb’a Küll olarak inanan’la, ‘inandık’ Beyânı’nı size karşı Söz’de söylemiş olanlar Çatışması’dır bu. Gayzları’ndan Parmak ısıranlar.. Gebermeyi Haq etmişler Guruh’u.. Madem Allâh yaptıklarını kuşatandır, bize Sabır düşmektedir artık. Onlar’ın Mekrler’i Muttaqî’ye dokunamayacaktır, bu gelen Hasene ise bu da onları asla sevindirmeyecek. Göğüsler’de olanı bilen Allâh’a Hawâle ediyoruz onları.

 

 

 

 

Alıntı:

 

3-119     "Ey İmân edenler, kendinizden olmayanı Sırdaş* edinmeyin. Onlar Size Kötülük ve Zarar* vermekte Kusur etmezler, Size Zorlu bir Sıkıntı verecek Şey’den hoşlanırlar*. Buğz* Ağızları’ndan taşmıştır. Sineleri’nin* gizledikleri ise daha Büyük’tür. Size Âyetlerimiz’i*  açıkladık, aql’edesiniz* diye. /Sizler, işte böylesiniz, oysa Onlar Sizi sevmezler*. Siz Kitâb'ın* Tümü’ne* inanırsınız, Onlar ise yalnızca Sizinle karşılaştıklarında (inandık) derler. Kendi başlarına kaldıklarında ise, Size karşı olan Kin ve Öfkeleri’nden* Parmak Uçları’nı ısırırlar. /De ki: "Kin ve Öfkeniz’le ölün." Kuşkusuz Allâh, Sineler’in* Özü’nde olanı Bilen'dir." /Size bir İyilik* dokununca bu Onlar’ı tasalandırır*, Size bir Kötülük* İsâbet edince ise onunla sevinirler. Eğer Siz sabr’eder ve sakınırsanız, onlar’ın Hileli Düzenler’i Size hiç bir Şey’le Zarar veremez. Elbette Allâh yaptıklarını Kuşatan'dır.  ’ (Âl-i İmrân/118-120)