IV.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

26 Eylül 2006/04.Cüz'den

 

            4.Cüz’de bütün Qur’ân boyunca kendisinden İsm-i Hassı’yla 4 kez bahsedilecek olan Nebi-i Muhterem’den cuz04-2005Uhud Harb’i Wesile’si ile bahsedilir. Bu kez Konu Muqadder Ölüm… O’nun İsm’i ile Mewt’i bir arada anmak ne kadar dokunuyorsa bize, Ölüm’ü onun Adı’yla birlikte bir o kadar Sevimli kılıyor bize… O’nu Refik-i A’lâ’ya uğurladıktan sonra dalga dalga yaşanan Şok’tan çıkış’ta Sıddıq-i Ekber bu Âyetler’i hatırlatıyordu. Allâh’ın İzni’yle gerçekleşince Kıl’dan İnce’ydi Boyunlar.. Elçiler’i Rabbi’ne Râci olunca, Elçi-Öncesi’ne Rucu mu başlayacaktı? Sewâb-ı Dünyâ’ya odaklanmış Mürteciler’in Yolu’ onlara, Sewâb’ı-Ahiret’e Dikkat kesilmişler’in Yol’u kendilerine’ydi… Müeccel Yazgımız Ferd Planı’nda da Ümmet Ölçeği’nde de Allâh Yolu’nda İsâbet edenden dolayı gevşememek, Boyun eğmemek şekli’nde gerçekleşen Rabbâniler’le kesişsin dilerim.

            Sûre-i Baqara ’yı Hitâm’a erdiren Sûre-i Âl-i İmrân’da bu Wesile ile derc’olunur:’ "Rabb'imiz, Günâhlarımız’ı ve İşimiz’deki Aşırılıklarımız’ı bağışla, Ayaklarımız’ı sağlamlaştır ve Bize Kâfirler Topluluğu’na karşı Yardım et."

            Allâh Sâbirin, Muhsinîn Kulları’na Hayât’ın İki Yakası’nda da Hasene’yi yazmıştır.

 

Alıntı:

 

Muhammed*, yalnızca bir Elçi'dir*. Ondan önce de nice Elçiler geçti. Şimdi O ölürse ya da öldürülürse*, Siz Topuklarınız üzerinde geriye mi döneceksiniz? İki Topuğu üzerinde geriye dönen* Kimse, kesinlikle Allâh’a Zarar* veremez. Allâh, Şükredenler’i* pek yakında ödüllendirecektir. /Allâh'ın İzn’i* olmaksızın hiç bir Nefis* ölmez. O, Süre’si belirtilmiş* bir Yazı’dır*. /Kim Dünyâ’nın* Yararı’nı* isterse O’na ondan veririz, kim de Âhiret* Sewâbı’nı* isterse O’na da ondan veririz. Biz Şükredenler’i pek yakında ödüllendireceğiz. / Nice Nebiler’le* birlikte birçok Rabbânîler* Savaş’a girdiler* de, Allâh Yolu’nda* kendilerine İsâbet* edenden dolayı ne Gevşeklik* gösterdiler, ne de boyun 3-146eğdiler*. Allâh Sabredenler’i * sever. /Onlar’ın söyledikleri: "Rabb'imiz, Günâhlarımız’ı* ve İşimiz’deki* Aşırılıklarımız’ı* bağışla*, Ayaklarımız’ı* sağlamlaştır* ve Bize Kâfirler* Topluluğu’na karşı Yardım* et." demelerinden başka bir Şey değil’dir. / Böylece Allâh, Dünyâ Sewâbı’nı da Âhiret Sewâbı’nın Güzelliğini de Onlar’a verdi. Allâh Muhsinler’i* sever. (Âl-i İmrân/144-148)