IX.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011


            01 Ekim 2006/09.Cüz'den

 

            cuz09-2006Mûsâ Nebi, hem İsmen hem Qıssaten Kerim Kitâbımız’da en çok yer alan Elçi, Kelimetu’llâhA’râf’taki Yaşantımız’da Mısır’ın Erki’ne Karşı Dik Duruş’un  Abidewî Örneği olarak her dem bizimle Mûsâ… Tertil I Okumalarımız’da ‘Fir’awn’a karşı gönderilen Elçi’ gibi Benzetmesi’nde[1] İsimsiz olarak her Rasûl’den bu  TERTİL III  Okumalarımız’da Sûre-i A’râf İçinde uzunca bir Anlatı içinde Seyr-u Sulük’teyiz..

            Yarın,  Rasûl-i Ekrem’in Ümmeti’nde Mündeniç Risâl-i Hilâfeti’n süre giden Muhâtab’ı ‘Uzakbatı Roma’nın Weled Bushu’nun Huzuru’na çıkacak, Şarqî Roma’nın ‘Müselman Başkakan’ı’.. İsmâil’oğulları’nın Arz-ı Mew’ûd’a bu Ay çıkaracağı ‘Cunûd’u ile ‘Arz’ı Islâh Dawası’nda Arz İfsatcıları’na nasıl bir Katkılar’ı olabilecek, anlatmaya çalışacak. Allâh Haqq’ı için Doğru’yu söyleyebilecek (mi!).. ‘Âlemler’in Rabb’ından gelen bir Din’in Sâlik’i olmanın verdiği İzzet’le yaslanacak ‘Asa’yı Mûsâ’ya.. (Acaba!) ‘İki Deniz’in Birleştiği’ Toprakları’ndan Bey’âtı’nı Çanta’da Keklik gören Weled’in Gözler’i Faltaşı gibi açılacak, sanki bir Ejderha görmüşcesine.. Beyaz El, Göğsü’ne varınca Beyaz Saray Kapkara kesilecek.. Özgürlük Anıt’ı Şapka çıkaracak,, Meşalesi’ni Su’ya bırakacak..

            Hayır!. Bir 9.Cüz Okuru’nun ‘Ehâdis-i Ağlam’ı değil bunlar.. Lübnan’a Tezkere çıkarmış bir Meclis’in Aslan Yürekli Başbakanı’nın, Askerimiz’i Bağdad’a da çıkartmalıydık Tewbeleri’ni duymadık hiç birimiz.. Selaha’d-Din’in Ruhâniyet’i dolanıyor üzerlerimizde. Yağmasa da gürleyecek mi, diklenmeden Dik durabilecek mi? 9.Cüz’ün Âyeti’ne Nâil olmak Nasip Mesele’si..  İşte Fırsatlar Ülkesi’nde Fırsat..

 

 

Alıntı:

7-110 

                        ‘Sonra bunların ardından Mûsâ'yı* Âyetlerimiz’le Fir'awun'a* ve Önde gelen Çevresi’ne* gönderdik. Onlar O'na Haqsızlık* ettiler. İşte Fesadcılar’ın* nasıl bir Âqıbet’i* var, bir bak. /Mûsâ dedi ki: "Ey Fir'awun*. Gerçekten Ben Âlemler’in* Rabb'inden bir Elçi'yim*." Üzerimdeki Yükümlülük* Allâh için Haqq’ı* söylemektir. / Rabb'inizden Size Apacık bir Âyet* getirdim. Artık İsrâiloğulları’nı* Benimle gönder." / Fir’awun: "Eğer gerçekten bir Âyet getirmişsen ve Sâdıqlar’dan* isen, onu getir bakalım" dedi.  /Mûsâ Asası’nı* fırlatınca derhal Ejderha’ya* dönüştü. Eli’ni* koynundan sıyırdı, anında Bembeyaz* göründü.’  (el-A’râf/103-108)

 

 

TERTİL III

 



[1]              73/el-Müzzemmil 15-16