IX.Cüz

 


 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

 2011


            12 Ekim 2005/09.Cüz'den

 

cuz09-2005            Âdem’den başlayarak Benû Âdem’in Târihi’ni qıssalayan A’râf Sûresi’nin Mükemmel bir Temimme’si… ‘Sen’ Seslenişi’nin Ewwel Sâhib’i Ma’lum, Âhir’i ise Sen.. 

            Sen, ey İttiqa İddiası’nın Sâhib’i, Sen ey ‘Ben yalnızca bana, bize wahyoluna uyan’ım diyen, ve sen o İstikbâr edenler’den olmaktan Fersah Fersah kaçınma Kararlılığı’nda olan İnsan!

            Âdem ve Melekler Qıssası’nın Qâri’si, Melekler gibi onu Tesbih’te ona Secde de Sabah-Akşam Dâim olacak olan! Aff ve Ma’rûf’dur senin Yol’un. Semî ve Alîm olan Allâh Sesi’ni dinlemektedir. Senin Düşüşü’ne azmetmiş Şeytân’dan, kendisine İstiâze edecek Sesi’ni.. Şeytân’ın Aduwweti’nden Gaflet’te olmayan bir Uyanık Ses’i.. Gaflet, Rabb’inin Katı’nda bulunmakta olmayı unutmaktır, Şeytân’ın Aduwwiyet’ini unutmaktır.

            Câhiller’den sıyrılmamaktır. Kardeşler gibi görünse de, Câhiller Şeytân’ın Fısıltıları’nı (Bezg) üflerler Nefisler’e, Câhil Kardeşler, ancak Gayy’a çekerler Kardeşleri’ni..  Câhiller’den sıyrılmayanlar, bu Çekim’i durduramaz hâl’e düşebilirler. Ancak Muttaqî, bir Basîret üzredir, unutmamak, Tezekkür korur onları.. Nasıl emr’olunmuşlarsa öyle Yaşama Kararlılığı’dır bu.. Kışkırtıcı’nın düzdürmek istediği İslâm’dan İstiâze ederler Rabb’lerine..  Light, Hafif’e yaraşır, Mizânı’nı Sıqlet’li kılmaya azm’etmişlere değil.. Rabb’den olan Basîret’tir bu. Kimseciklerin duymadığı bir Ses, bir Melodi kaplar onların Benlikleri’ni.. Bir Hidâyet, bir Rahmet’in Mü’min’i olan, bir Merhamet’i umanlardır onlar. Okunan Qur’ân olduğunda Bütün Sesler susar, içlerindeki Zikr’in Ses’i Cûş-u Hurûş’a gelir, Semî ve Alim olan Allâh’ı İsma’ Waqti’dir şimdi, Rahmânu’r-Rahim’in İndinde Qur’ân qıraat edilmiştir, Şeytân’dan İstiâze etmişler, A’râf’ta değil, Secde’dedirler.

 

Alıntı:

 

            ‘Sen  Sen Af* yolunu benimse , Ma’rûf’u* emret* ve Câhiller’den* yüz çevir*. Eğer sana 7-204Şeytân’dan* yana bir Kışkırtma* gelirse hemen Allâh'a sığın*. Çünkü O İşiten'dir* , Bilen'dir*. /İttiqa edenler’e* Şeytân’dan bir Weswese* eriştiğinde, iyice düşünürler*, sonra bakarsın ki Basiret* kazanmışlardır. Kardeşler’i* ise onları Dalâlet’e* sürüklerler, sonra da bu Gidiş’i durduramazlar. /Onlara bir Âyet* getirmediğin zaman "Sen onu derlesene*" derler: "Ben yalnızca bana Rabb'imden wahyolunana* uyarım.’’de. / Bu Rabb'inizden olan Basiretler’dir. İnanacak* bir Topluluk için de bir Hidâyet* ve bir Rahmet’tir*." /Qur'ân* okunduğu zaman artık dinleyin* onu ve susun*. Umulurki Merhamet* olunursunuz. /Rabb'ini Sabah Akşam* Kısık  Ses’le*, kendi kendine, yalvararak*, için için zikret*, Gâfiller’den* olma. / Elbette Rabb'inin katında olanlar, O'na İbâdet’ten* İstikbâr* etmezler. O'nu Tesbih* ederler ve yalnızca O'na Secde* ederler. (el-A’râf/199-206)

 

   TERTİL III