IX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

03 Kasım 2003/09.Cüz'den

 

cuz09-2003                        Medine’ye ‘Göç’ün üzerinden henüz 2 Sene geçmemiş.. İlk Ramazan Mevsim’i..

                        Kendilerini Mekke’den çıkaranlar’la bir ‘Savaş Denemesi’ geçiren Muhâcirun ve Onlar’ın ‘Ensâr’ı.. Böylesi bir Atmosfer’ içinde inen Enfâl Sûresi’nin İlk Âyetler’i ile Baqara Sûresi’nin Girişi’ni Muqâyese edenler’in ‘Görüşleri’ne  ilk Yansıyanlar Şunlar olacak..

                        Salât’ı İqâme edip, Nasipkar kılındıkları Rızıq’tan İnfâq etmekte olan ‘Müflihûn-Muttaqîn’ daha Meşhur İsimler’i ile burada yer alır: ’Mü’minûn..’ ‘Haqq Mü’min ‘ olmanın Alâmet’i, herkesin kendi Benliği’nde Test edebileceği kadar açık: ‘Allâh anıldığında titreşen Yürekler, okunan Âyetler’le ziyâdeleşen İmânlar..’  Ziyâdeleşen İmânla Yol alınan ‘Dereceler’  Toplumsal Alan’da  ilk elde ‘Aralarının Islâh’ı’…

9.Cüz Okur’u … Bu Kısa ve Kesik Çizgiler’in Özgül Ağırlığı’nın Farqı’ndadır.. Dem  ‘Altını çize çize bir daha okuma, Yürekler’i yoklama Dem’i..’ ‘Enfâl’i soranlar, ‘böyle olanlar’dı..

 

Alıntı:

 

8-003                        ‘Sana Enfâl'den* sorarlar. De ki: "Enfâl Allâh'ın ve Elçisi'nindir*. Buna göre eğer inanıyorsanız Allâh'tan İttiqa* edin, aranızı Islâh* edin. Ve Allâh'a ve Elçisi'ne İtaat* edin." /Mü'minler* ancak o kimselerdir ki, Allâh anıldığı* zaman Yürekler’i* Haşyet* duyar, O'nun Âyetler’i* Tilâwet* edildiği zaman İmânları’nı* artırır* ve yalnızca Rabb'lerine Tewekkül* ederler. /Onlar Salât’ı* kılarlar ve kendilerine Rızıq* olarak verdiklerimizden İnfâq* ederler.  İşte gerçek Mü'minler bunlardır. Rabb'leri katında onlar için Dereceler*, Bağışlanma*, ve Üstün bir Rızıq* vardır. ‘ (el-Enfâl /1-4)

 

 

 

   TERTİL III

 

 

Muqâbele Edenler

 

            http://groups.yahoo.com/group/Varolusbilinci/message/1239 Sibel Eraslan

 

 

         (M.Özenoğlu/9 Ramazan 1430: Ganimetler aslında Nimetler… Zira Herşey Allâh’ın ve Herşey O’ndan… Bu Kelime yani “Enfâl”, Savaş’ın Maddî Kazançlar için yapılamayacağını çok iyi göstermektedir. Enfal, dağıtılırken Ganimet olur… Zira 41.Âyet de bu Gerçeği görmekteyiz. 5 ve 6.Âyetler Bedir Savaşı’nın ne için yapıldığını göstermektedir. Âyetler, Müslümanlar’ın bir kısmı Kerwan’ı yağmalamayı isterken, yani Kolay olan bu Durum varken Zor’u Tercih etme Durumu’nda kaldıklarını belirtmektedir. Küresel Roma Şaklabanları’na tokat gibi Cewâp… Bedir Savaşı’nda Amaç Zulm’ü yok etmek… Küfr’ü ortadan kaldırmak… Rabbimiz’in Melekleri’nin Bedr’in Aslanları’na Yardım edişi… Bin Melek… Şimdi sıra Tenwir Kuşları’nda… Binlerce Kuş… Küresel Roma’ya karşı Rabbimiz’den en Büyük Nusret… Görebilenlere aşk olsun.)