IX.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

23 Ekim 2004/09.Cüz'den

 

cuz09-2004             Nûh’dan Sonra’ diye Söz’e başlayan Hûd, ‘Âd’dan Sonra’ diye Söz’e başkayan Sâlih, sonra Şuayb sonra Lût.. Bu ‘Ewwel Zaman’ Elçiler’i ‘Risâletler’ini birbirlerine bağlayan bir Târihî Dewâmlılık Dili’yle konuşurlar Sûre-i A’râf’ta. Arz’da Qawimler’in Selef-Halef Zincir’i ile birbirini izleyen Kewn-Fesâd Düzeni’ne Dikkat çekerler.

            Mezkur 4 Qıssa’da Qawimler’in Alâmet-i Fâriqalar’ı olan ‘Sapkınlıkları’ndan hepsinde Zirwe’ye oynayan Küresel Tuğyan Çağı’nda Hûdî, Salahî, Şuaybî ve tabii ki Lûtî Risâlet’in Ortak Halefler’i olan ‘Wasat Ümmet’ 9.Cüz’den bu Risâlet’i de yüklenmiş olararak Yürüyüşü’ne Dewâm edecek.

            Naqâta’llâh’ı öldüren 9 Kişi’nin ‘Küreseli’ne okuyup üflüyoruz  9.Cüz’ü..

 

 

 

Alıntı:

 

            7-088            Medyen'e* de Kardeşler’i* Şuayb'ı* gönderdik.  Dedi ki: "Ey Qawmim*, Allâh'a kulluk* edin, sizin O'ndan başka İlâh’ınız* yok. Rabb'inizden Açık bir Belge* geldi. /Ölçü-Tartı’yı* tam yapın. İnsanlar’ın Malları’nı* Değersiz* göstermeyin ve Islâhı’ndan* sonra Arz’da* Fesât* çıkarmayın. Eğer inanıyorsanız bu Sizin için daha Hayırlı’dır*. /İnananlar’ı Tehdid* ederek Allâh'ın Yolu’ndan* alıkoymayın ve onda Çarpıklık* arayarak Yol Başları’nı* kesip oturmayın, hatırlayın ki Azınlıkta* iken Sizi O çoğalttı. Fesâtcılar’ın* Aqıbet’i ne oldu bir bak! /İçinizden bir Sınıf* kendisiyle gönderildiğin Şey’e inanmışken diğer bir Sınıf inanmadığına göre  artık Allâh aramızda hükümverenlerin* en Hayırlısı’dır*."

            /Qawmi’nin Önde gelenler’inden* Müstekbirler* dediler ki: "Ey Şuayb, Seni ve Seninle birlikte İnananlar’ı ya Ülkemiz’den* sürüp çıkaracağız* veya mutlaka Bizim Dinimiz’e* geri döneceksiniz." /Biz istemesek de mi?" dedi."Allâh Bizi ondan kurtardıktan* sonra  tekrar Sizin Dininiz’e dönmemiz Allâh'a İftira* düzmektir. Rabb'imiz olan Allâh'ın Dilemesi* dışında  geri dönmek*  olacak İş değil. Rabb'imizin İlm’i*  Herşey’i kuşatır*. Biz Allâh'a Tewekkül* ettik." /"Rabb'imiz Bizim’le Qawmimiz arasında Haqq* ile hükmet*. Sen en Hayırlı* Hükm verensin. /"Qawmi’nin Küfr’de Öncüleri* dedi ki: "Andolsun Şuayb'a uyarsanız* kaybederseniz. " /Bunun üzerine Onları Dayanılmaz bir Sarsıntı* tuttu,  Yurtları’nda Dizüstü* çökertildiler Şuayb'ı yalanlayanlar * sanki onda Hiç Refah* içinde yaşamamış gibi oldular. Şuayb'ı yalanlayanlar Asıl Büyük Hüsrân’a* uğradılar. / O da Onlar’dan yüzçevirdi* ve dedi: "Ey Qawmim, andolsun Size Rabb'imin Elçiliği’ni* Tebliğ* ettim ve Size Öğüt* verdim. Şimdi Ben küfreden bir  Qawm’e  karşı niçin üzüleyim?"  (el-A’râf/085-093)

 

   TERTİL III