XIV.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010 

2011

 

06 Ekim 2006/14.Cüz'den

 

Cuma Hutbeleri’nde cuz14-2006okunulması Gelenekleşen Âyetler’dir bunlar: ’Allâh, Adl, İhsân, Qurbet içinde olduklarınıza vermeyi emr’eder ve nehy’eder Fahşâ’dan, Münker’den ve Bağy’den.’

Yüzyıllardır Müslümanlar Cuma Hitâbesi’nden bu 3 Emir 3 Nehy’le yapılan Waaz’la ayrılır Câmiler’den..  Peygamber’e Ewlâ olanın bize Ewlâ olandan daha Ewlâ olduğunun Farqı’na varıldığında Ümeyye Oğulları’nın Bid’î Bedduaları’ndan temizlendi Minberler.. Wedâ Hitâbesi’nin İki Emâneti’ne Sadaqat için verdiğimiz Ahd’e , Yeminler’e Sırt dönmeme Kararlılığı’na Vurgu’yu Bugün’ün Cuması’nda da yaşatacak yaşatanlar.

AB Denetcisi’nin Müzâkereler’in 1.Yıldönüm’ü için Topraklarımız’da olduğu Hafta, ‘İnne’d-Dine indallâhi’l-İslam’ Âyetini’nin Yüksek Ses’le seslendirilmesinin Kerâhet Waqitleri’ne girmişiz. 1000 Yıl’dır bu Topraklar’da dokunan Kilimler’i, Medeniyet Değiştirme Proje’si Kapsamı’nda nasıl da sökmeye başlamış Dewletlularımız? Mozart-Bethowen’le İftarlarımız’dan İstiklal Marşı’ndan daha çok hazz’eder, 10.Yıl Marşı’nın Rövanşı’nı ‘Türk Marşı’ ile alır oldu Mim Demokratlarımız. ‘Ucuz bir Değer’e satmıyorlar Değerleri’ni, Serbest Piyasa’da Ederi’ni Tahsil ettiklerine wehm’ediyorlar. Dâire-i Medeniyetleri’nde kalabilselerdi, Temennisi’ni Terennüm edecekler için yeniden tanımlayacakları ‘İrticâ’, ‘Mürteci’ Yaftası’nı yapıştıracak. ‘Sizin Lehçemiz’de buysa Mürteci’ diye soran Akif’in Asımlık Gömleği’ni çıkaranlardan bir Cewâb beklenebilir mi? Hele bir de ‘Tahqiq-i Laik’ olmanın Lezzeti’ni tatmışsalar..

Allâh’ın katı’nda Bâqi olana Rucu ediyor, Racîm Şeytân’dan ona sığınıyoruz.

 

Alıntı:

 

"Elbette Allâh Adalet’i*, İhsân’ı*, Yakınlar’a* vermeyi emr’eder*. Fahşâ’dan* Münker’den* ve Zorbalıklar’dan* sakındırır. Size Öğüt* vermektedir. Umulur ki Öğüt alırsınız. /Ahitleştiğiniz* zaman Allâh'ın Ahdi’ni yerine getirip pekiştirdikten sonra Yeminler’i* bozmayın. Çünkü Allâh'ı üzerinize Kefil* kılmışsınızdır. Elbette Allâh 16-092yaptıklarınızı bilir./ Bir Ümmet* diğer bir Ümmet’ten daha Gelişkin’dir* diye Yeminleriniz’i kendi aranızda bir Bozguculuk’la İpi’ne Quwwet’le eğirdikten* sonra bozan gibi olmayın. Elbette Allâh Sizi bununla İmtihân* eder. Qıyâmet Günü* haqqında İhtilâf’a* düştüğünüz Şey’i Size elbette açıklayacaktır.’ (en-Nahl/090-092)

 

 

 

  TERTİL VIII

  TERTİL XI