XIV.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010 

2011

 

19 Kasım 2002/14.Cüz'den

 

cuz14-2002"Balarısı"nın ‘Wahy’le olan İlgi’si, Tüm Kâinat’ın ‘Wahy’le olan İlgisi’nin bir Örneği’dir. Bu Örnek içinde Türümüz’ün "İrâde Alanı" dışındaki Ontolojik Konum’u da Dâhil’dir. Rabb’inin kolaylaştıtılmış Sebilleri’nde yürüyen, Beytler edinen, li’n-Nâs Şifâ üreten bir Âyet.. Nahl’ın Nâs’a Hizmet’i bu, hep ona Secde Hâl’i.. Alîm-Qadîr Allâh’ın halq’ettiği, Ömrü’nün Âhiri’ne kadar kendisine Fırsatlar verdiği’nden beklenen ne o halde?

Nahl Sûre’si’nin Bitişi’nde yer alan "Mücâdele Âyetleri"nin neresinde olduğumuz da sorgulanmalı. es-Saat’in Sonu’na doğru ilerleyen Uygarlığın Durum’u çok mu başkaca?

Sûre-i Hicr’de öykülendiği Dağlar’ın Yamaçları’nda edindiğimiz Beytler’i Emniyet’te kılacak olan Semerâtımız. Alıntıladığım Aşr, Süt’e, Bal’a dönüşen Rızıqlar’ı üreten Canlılar Dünyâsı’ndan Örnekler’e yöneliyor..

 

           

                        Alıntı:

 

16-069             ‘Sizin için Hayvanlar’da* da elbette İbretler* vardır. Size onların Karınları’ndaki* Fışkı* ile Kan* arasından içenlerin Boğazı’ndan* kolaylıkla kayan Dupduru bir Süt* içirmekteyiz. /Hurmalıklar’ın* ve Üzümlükler’in Meyveleri’nden*. Ondan hem İçki* hem de Güzel bir Rızıq* ediniyorsunuz. Kuşkusuz aql’eden* bir Toplum için bunda gerçekten bir Âyet* vardır. /Rabb'in Balarısı’na* wahy’etti:  "Dağlar’dan*, Ağaçlar’dan* ve onların yaptıkları Asmalar’dan* kendine Evler* edin." "Sonra Meyveler’in* Tümü’nden ye, böylece Rabb'inin sana kolaylaştırdığı Yollar’da* yürü. Onların Karınları’ndan* Türlü Renkler’de* Şerbetler* çıkar, onda İnsanlar için bir Şifâ* vardır." Kuşkusuz düşünen bir Topluluk için gerçekten bunda bir Âyet vardır. /Allâh sizi yarattı*. Sonra sizi öldürüyor*, sizden kimi de bildikden sonra birşey bilmesin diye, Ömrü’nün en aşağı Ucu’na* geri çevrilirler. Kuşkusuz Allâh Bilen'dir*, Güçyetiren'dir*.’ (en-Nahl/066-070)

 

  TERTİL VIII

   TERTİL XI