XX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

03 Kasım 2004/20.Cüz'den

 

Qasas Sûresi’nin Temel Qıssa’sı ‘Mûsâ, Hâmân ve Cunûd’u.’ Alıntıladığım Pasaj ve Sonrası’nda Fir’awn kadar Cunûd’u da olup bitenlerden Sorumlu tutulur, geçen Cüz’de Fir’awn Qawni’nin Sorumlu tutulduğu gibi..  Anne kaybeder, Saray sevinir. Zâhir’de olan budur, ama gerçekte işler çok Farqlı gelişecektir.

Bugün Cüz Okuyuşumuz’la Paralel akan Târih, ‘Amerika’nın Seçim’i’. Daha yerinde olan İfâde ile Qârûn’un Demokrasi Oğul’u.. Önümüzdeki Dört Yıl’a Bush’un Weled’i ile Dewâm diyoruz. Beytu’l-Ebyâz Mûsâlar’dan Boş mu sanırsınız?

 

                        Alıntı:

 

28-008"Mûsâ'nın* Annesi’ne*: "O’nu emzir*, şayet O’nun için korkuyorsan*, O’nu Sepet’le Su’ya* bırak, korkma ve hüzünlenme*, çünkü O’nu Biz Sana yine vereceğiz ve O’nu Mürseller'den* kılacağız" diye wahy’ettik*. /Nihâyet Fir'awn'un * Âile’si*, adeta O’nu kendileri için bir Düşman* ve Üzüntü* konusu olsun diye Sâhipsiz görüp aldılar. /Gerçekte Fir'awn* da Hâmân* da ve Askerler’i* de bir Yanılgı* içindeydi. /Fir'awn'un Karı’sı* dedi ki: "Benim için de, Senin için de bir Gözbebeği*, O’nu öldürmeyin*, umulur ki Bize Yarar’ı *dokunur veya O’nu Ewlât* ediniriz." /Oysa Onlar ne olacağının  Şuuru’nda* değillerdi. Mûsâ'nın Anne’si ise, Yüreği Boşluk içinde* sabahladı. Eğer Emin* olması olması için Qalbi’ni* pekiştirmemiş* olsaydık, neredeyse O Sırrı’nı açığa vuracaktı. /Ve Anne’si Mûsâ’nın  Kızkardeşi’ne*: "O’nu izle," dedi. Böylece O da, Saraylılar  Farqı’nda değilken O’nu Uzaktan gözetledi*. /Biz, daha önce O’na Sütanaları’dan* Mahrum* etmiştik. /Kızkardeş onlara "Ben, Sizin Adınız’a O’nun bakımını yükümlenecek* ve O’na Öğüt verecek* bir Âile’yi *Size bildireyim mi?" dedi. / Böylelikle, Gözünün Aydın olması, Hüzn’e kapılmaması ve gerçekten Allâh'ın Waadi’nin* Haqq* olduğunu bilmesi için, O’nu Annesi’ne geri verdik. Ancak Onlar’ın çoğu bilmezler.’’ (el-Qasas/007-013)

 

 

  TERTİL VI

  TERTİL XIII