XX.Cüz

 

 

 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 

2011

 

23 Ekim 2005/20.Cüz'den

 

Qawl’in Wuqubulacağı Gün’dür, Sûr’a üflenecek Gün. Nefhâ Gün’ü.. Herşey’i Sapasağlam yapan Allâh’ın Sanatı’ndan Dağlar’ın bile Yerleri’nden olduğu Gün, Yer’inden olmayacak bir Şâheser vardır: Hasenât Yüklü olanlar, o Gün gerçekten Mü’min’dirler (Emniyet Sâhib’i). Ehli’nin Emin kılındığı bir Belde’nin, Bu Beyt’i içinde barındıran bu Belde’nin Rabb’ine İbâdet’ten başkasıyla emrolunmamışlık Bilinc’i bir kez daha ilan edilir Sûre-i Neml’de. Bir Belde-i Haram olan Kent’in Ehl’i olabilenler’e Nemletün Korku’su için Mahal yoktur. Tüm Melikeler, Melikul-Haqq’ın Da’weti’ne Teslim olma gibi bir Hasene’ye karşın Seyyie’yi Tercih ederlerse, ağaracak bir Yüz’ü karatmayı Tercih etmiş olacaklardır.

Meliku’l-Haqq’tan bize gelen başında Bism’illâhir-Râhmâni’r-Rahîm’in Yer aldığı Qur’ân’ı Tilâwet etmekle emr’olunmuşluk..  Gufrân Günleri’ni Hitâm’e erdiren 20. üz’ü, bu Beyân’ın altını çizerek kapıyoruz. Hidâyet ya da Dalâlet’i Tercih artık Sâhibi’ne kalmıştır. Amellerimiz’den asla Gâfil olmayan, kendisine Hamd’la Dolu olduğumuz Rabb’imizin Uyarısı’na Kulak kabartıyor, Göstergeleri’ni Heyecan’la izlemeye Dewâm ediyoruz. TâSînler’i izleyen ELM’leri sökmek üzere Ankebût’la başlayan Yeni bir Durağın Öğrencileri’yiz. Bu kez Evimiz’i Sağlam örmeyi, yıkılmasın diye Duvarları’nı Onaran bir Ledünnî Usta’ya Talebe olmaya Qararlı’yız.

 

                        Alıntı:

 

                        27-092‘Sur'a* üfleneceği* Gün, Allâh'ın dilediği Kimseler dışında, Gökler’de* ve Yer’de* olan herkes artık Korku’ya* kapılmıştır ve Onlar’ın her biri boyun bükmüş* halde O'na gelmişlerdir. /Dağlar’ı* görürsün de, Onlar’ı Câmid* sanırsın, oysa Onlar Bulutlar’ın* sürüklenmesi gibi sürüklenirler*. Herşey’i Sapasağlam-yapan Allâh'ın Sanat’ı*. Elbette O işlemekte olduklarınızdan Haberdar'dır*. /Kim bir İyilik’le* gelirse, artık kendisine daha Hayırlı’sı* vardır ve Onlar o Gün’ün* Korkusu’na karşı Güvenlik* içindedirler. /Kim de Kötülük’le* gelirse, artık Onlar da Ateş’e* yüzükoyun atılır: "Yaptıklarınızdan başkasıyla mı cezalandrırılıyorsunuz?*"  De ki: /"Ben, ancak bu Şehr’in* Rabb'ine İbâdet etmekle* emrolundum* ki, O, burasını Kutlu* kıldı. Herşey O'nundur. Ve Müslümanlar’dan* olmakla emrolundum." "Ve Qur'ân'ı* okumakla da. /Artık kim Hidâyet’e* gelirse, kendisi için Hidâyet’e gelmiştir, kim de sapacak* olursa, Sen de de ki: "Ben yalnızca Uyarıcı'yım*." /Ve de ki: "Allâh'a hamdolsun*, O Size Âyetleri’ni’ gösterecektir, Siz de Onlar’ı tanıyacaksınız*. " Senin Rabb'in yaptıklarınızdan Gâfil değil’dir.*’’ (en-Neml/087-093)

 

 

  TERTİL VI

  TERTİL XIII