XX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

12 Ekim 2006/20.Cüz'den

 

Bayram Sonra’sı  TERTİL VI Okumalarmız içinde    20.Cüz nden Qasas Sûre’si  de yer alıyor.  Alıntıladığım Pasaj Nil’in Çocuğu’nun Rüşdü’ne erdiği, İlim ve Hükm’le donatıldığı Yıllar.. Okuma Wasatımız’da Ajanslar’ın geçtiği İki Qıssa’nın Beste’si ile fonlanıyoruz. Bitirdiğimiz Yüzyıl’a Damgası’nı vuran onurlandırılma Ödülleri’ndeki Dinamitci Nobel Markası’nın Oltası’na bir Dildaşımız Mahzar kılınıyor. Cezayirimiz’de 130 Yıl Qatliamlar’la kalmayı başaran Frenkler, 1915’de aşamadıkları Siperleri’n Ewlâdları’nı Qatli-amm ile yaftalama, Yafta’yı Sorgulamaz Kılma Qarar’ı alıyorlar..  Mûsâ ile Sözde Soy Bağlantısı’nda olan bir Ulus üzerinden 2.Cihan Harb’i Sonrası’nın Temel Paradigmaları’ndan birini oluşturan Holokost’a İştirak ettirilmek… Bizi Fetret Dewri’ne bağlayan Sürec’in Pozitivist Beyni’nin Siyâsetleri’ne Ortak edilemeyeceğimiz Âşikâr, yarattıkları Uluslaşma Mit’i ile Millet-i Sâdıqa ile aramıza Tehcir’i koymaya itildiğimiz Malum.. Ama Karşılıklı Muqâtele’nin Faturası’nı kesmek için düzenlenen 12 Ekim İmza’lı Mekru’l-Azîm’de ortada.. Ne Tezkiye-yi Nefs’e sapacağız, ne Mûsâ’nın bulaştığı Qatl’in Bedeli’ni ödettirmek isteyenlere Prim vereceğiz. Tersinden Sarayımız’da büyütülen Devşirmeler’in Ameli’nden, Allâh’a sığınıyoruz.

 

            Alıntı:

             ‘O, Rüşd’e* ulaşınca Biz O'na Hükm* ve İlim*  verdik. Biz İyilik’te Bulunanlar’ı* işte böyle ödüllendiriz*. /Ehli’nin* Haber’i* olmadığı bir zamanda Şehr’e* girdi, sonra Kavga eden* İki Adam* buldu. Bu kendi Taraftarları’ndan*, şu da Düşmanları’ndan*. / Derken Şiası’ndan* olan, Düşmanları’ndan olan’a karşı  O’ndan yardım* istedi. / Bunun üzerine Mûsâ O’na bir Yumruk attı* ve 28-019İşi’ni* bitirdi. Sonra /"Bu Şeytân İşi’ndendir**, O, Açıkca Saptırıcı bir Düşman’dır" dedi. /"Rabb'im, gerçek şu ki, Ben kendi Nefsim’e* zulmettim,* artık Beni bağışla*" dedi. Böylece O’nu bağışladı. Elbette O, Gafûr'dur*, Rahîm'dir*. /Mûsâ şöyle dedi: "Rabb'im, Bana verdiğin Ni’metler* Adı’na, artık Suçlular’a* Desdekci* olmayacağım."  /Böylece Şehir’de Korku* içinde sabahladı*. /Derken, bir de baktı ki, Dün* kendisinden Yardım isteyen kişi kendisine Yardım için bağırıyor*. /Mûsâ O’na: "Gerçekte Sen Belliki bir Azgın’sın*" dedi. / Sonunda ikisinin de Düşman’ı olan’ı yakalamak isterken Adam ona dedi ki: "Ey Mûsâ, Dün birini öldürdüğün* gibi, Bugün* de Beni mi öldürmek istiyorsun? Sen, Arz’da* yalnızca bir Zorba* olmak istiyorsun, Islah edenler’den* olmak istemiyorsun" /

            Şehr’in Öbür Yakası’ndan bir Adam* koşarak gelip dedi ki: "Ey Mûsâ, Önde gelenler*, Seni öldürmek Konusunda aralarında görüşmektedirler*, artık Sen çık git*, gerçekten Ben Sana Öğüt verenler’denim*." /Böylece oradan Korku içinde gözetleyerek* çıkıp gitti: "Rabb'im, Zâlimler* Topluluğu’ndan Beni kurtar*" dedi. ‘’ (el-Qasas/014-021)

 

 

TERTİL VI

TERTİL XIII