XXII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

27 Kasım 2002/22.Cüz'den

 

cuz22-2002Sebe Sûre’si İsmi’ni Sûre-i Neml'de Hikâyesi’ni okudugumuz Mü'mine Melike'den alıyor.

Roma-öncesi Târihsel Periyod’un ‘Hükümet’i ‘Âl-i Dâwûd’dur. ‘Halef’ oldukları Topraklar’da ‘Cinler’in de katıldıkları bir ‘İmar Projesi’nin ardından ‘Duvar Ustaları’nca İnşa edilir ‘Zeytûn Dağı’ndaki ‘Aqsâ Mescid’. Rüzgarlar Emri’ndedir, Rüzgarlar arkasından esmektedir, Rüzgarlar’ı dağılmamıştır henüz.

İbrâhim’in Kuşlar’ı Yeni Kuşcusu’nu bulmuş, Zikr’dedir şimdi. ‘Qudüs Medeniyeti’nin Görünür Yüz’ü yanında içten içe kemirilmektedir ‘Mûsâ’nın Âsa’sı’.. Gelişmeler’den Habersiz’dir ‘Cinler’.

 

            Alıntı:

 

            34-013‘Andolsun Biz Dâwûd'a* tarafımızdan  bir Fadl* verdik. "Ey Dağlar* onunla birlikte  ses verin " ve Kuşlar’a* da. Ve O'na Demir’i* yumuşattık*. "Geniş Zırhlar* yap, Düzenli bir Biçim’e* sok, siz de salihce* davranın. Gerçekten Ben sizin yaptıklarınızı Gören’im*." / Süleymân* için de Sabah* gidişi bir Ay*, Akşam* dönüşü bir Ay olan Rüzgar’a*; Erimiş Bakır-Madeni’ni* ona Sel* gibi akıttık. Onun El’i altında Rabb'inin İzni’yle* İş gören *bazı Cinler* de vardı. /Onlardan kim bizim Emrimiz’den* sapacak olsa, ona Çılgın Ateş* Azabı*’ndan tattırırdık. O'na dilediği şekilde Kaleler*, Heykeller*, Havuz* gibi Çanaklar* ve yerinden sökülmeyen Kazanlar* yaparlardı. /"Ey Dâwûd Ailesi*, şükrederek* çalışın." Kullarım’dan şükretmekte olanlar Az’dır. / Böylece onun Ölümü’nü Taqdir ettiğimizde* Ölümü’nü onlara Asası’nı* yemekte olan bir Ağaçkurdu'ndan/Dabbetu'l-Ard* başkası haber vermedi .Artık o Yer’e düşünce* açıkça ortaya çıktı ki şayet Cinler Gayb’ı* bilmiş olsalardı böylesine Aşağılatıcı bir Azâb* içinde kalıp yaşamazlardı.’  (es-Sebe/10-14)

 

 

         TERTİL IV

  TERTİL IX