XXII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007  2008 2009 2010

2011

 

21 Eylül 2008/22.Cüz'den

 

İnsanlık Âlemi’nin cuz22-2008 en Önemli Kişi’si, Hz.Peygamber’in yaşadığı Kent Medine.. Medine’nin Qalb’i de Mescid-i Nebî.. Bu Mescid’e en Yakın, onun bir Parça’sı olan da Hâne-i Saadet. Millet-i İbrâhim’de bir Uswe arayan, kendilerinden sonrasına Uswe olacak Nebî-i Muhterem’e Eş olan Ev Halq’ı. Misyon Sahibleri’nin Hayâtı’nı zorlaştırmak değil, o Hayât’ı Zewk’le paylaşmak yaraşır Tercihi’ni Âhiret Hayâtı’ndan yana yapmış olanlar’a.  Hacer, kilometrelerce Uzak’ta, Ipıssız, Ekinsiz, Su’suz bir Wâdi’de yaşamayı Qabul etmişti. Dünyâ’nın Çekici Evleri’nin Halq’ı olmayı değil, Beytu’llâh’ın Halq’ı olmayı..  Süleymân’ın Mescidi’nin yanında bir Saray’ı vardı belki ama Kul Rasûl’un ancak Hucurât’ı olabilirdi. Hucurât’ın bir Ucu’nda yaşayan Münzewi Hayât’ın Kız’ı Fatıma’ya bir Hizmetci Tahsis etme yerine Tesbihât Nasihât’i ile yetinen Peygamber’in Eşleri’ne böyle sesleniyor Âyetler.

‘Eğer Dünyâ Kadınları’nın Hayat Standartları’nı istiyorsanız, Dünyâ Erkekleri’nden biri ile evlenebilirsiniz, sizi Muhayyer bırakacak Allâh’ın Peygamber’i. Ama asla Misyonu’na Gölge düşürecek Şeyler’e Örneklik etmeyecek. Ümmehât-i Mü’minîn’e Âyetler’in Mesâfeli Yaklaşımı’na dikkat edin: Nebi’nin Eşler’i.. Şeref Payeniz’i Borçlu olduğunuz Nebi. Toplum’un Nazarlar’ı üzerinde olan Kişiler’in Hatalar’ı da, Sewaplar’ı da iki kat Göz’e batar. Göz’e batacak Davranışlar’dan Sarf-ı Nazar edebilecek, Maqamı’nı taşıyabilecek İnsan olmak gerekir. Qıraat Wasatımız’ın Yükselen Müslüman Burjuvazi’si nice Hâne’yi Yıkım’a uğratıyor. Ya dağılan Âileler, ya Seküler Yaşam’a Teweccüh’le dağılmayıp Kimliği’ni dağıtan, yozlaşan Âileler. Hayır, Müslümanlık bunu haq’etmiyor. Waqar’la Mahallemiz’de oturmak, Mahallemiz’de okunan Kitâp ve Hikmet’in bir Ucu’ndan tutmak yerine, Ötekiler’in Dünyâsı’nda Kokteyl’den, Resepsiyon’dan, Elâlem’e Gülücükler dağıtmaktan, Magazin’in Sosyetesi’ne karışmaktan çekinmeyen Şuh Hayatlar’a yazıklar olsun. Waqarı’nı kaybeden Herşeyi’ni kaybeder. Quud’u beceremeyenin Qıyâmı’nda bir Derinlik ne Mümkün! Ahzâb Sûresi'nin Ev Hayatımız’ı çekmek istediği Ricz-Tahâret Diyalektiği ile Başbaşa’yız. Erkeği Tercih Sorusu’nu sorup soramamakla, Hanım’ı Mahallesi’nin Kadın’ı olup olmamayı seçmekle..

 

33-003            Alıntı:

‘Ey Nebi*, Eşleri’ne* söyle. "Eğer Siz Dünyâ Hayâtı’nı* ve O’nun Çekiciliği’ni* istiyorsanız, gelin Sizi yararlandırayım* ve Güzellik’le* Sizi bırakayım*." / Eğer siz Allâh'ı, Elçisi’ni* ve Âhiret Yurdu’nu* istiyorsanız artık elbette Allâh içinizden Güzellikte bulunanlar için Büyük bir Ecir* hazırlamıştır. /Ey Nebi Eşler’i!* Kim Siz’den Açık bir Utanmazlıkta bulursa O’nun Azâb'ı* iki Kat* olarak artırılır. Bu da Allâh için Kolay’dır. /Ama Kim’de Allâh'a ve Elçisi’ne Gönül’den itaat* eder ve Sâlih bir Amel’de* bulunursa O’na da Ecri’ni iki kere veririz ve Biz O’na Üstün bir Rızıq* da hazırlamışızdır. /Ey Nebi'nin Eşler’i! Siz Kadınlar’dan* herhangi biri değilsiniz, eğer yanlıştan sakınıyorsanız, artık Çekici* konuşmayın ki sonra Qalpleri’nde* Hastalık* bulunan Kişi Yanlış’a Tamah* eder. Söz’ü* Ma'ruf* bir tarz’da söyleyin. /Evleriniz’de* Wakar’la* oturun*, İlk Câhiliye’nin Süsleri’ni* açığa vurması gibi, Siz de Süsleriniz’i açığa vurmayın*. Salât’ı* kılın, Zekât’ı* verin, Allâh'a ve Elçisi'ne itaat* edin. Ey Ehl-i Beyt, gerçekten Allâh Siz’den Kir’i* gidermek ve Sizi tertemiz* kılmak ister. /Evleriniz’de okunmakta* olan Allâh'ın Âyetleri’ni* ve Hikmet'i* hatırlayın*. Elbette Allâh Latîf'tir*, Haberdar'dır*.’ (el-Ahzâb/28-34)

 

 

         TERTİL IV

  TERTİL IX