XXII.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

14 Ekim 2006/22.Cüz'den

 

22.Cüz’de ardı ardına yer alan Fâtır ve YâSîn Sûreleri’ni, cuz22-2006bizi Ramazan’a kavuşturan Aylar’da TERTİL IV Düzen’i içinde de peşpeşe Tilâwet etmeyi Nasip etti Rabb’i Müteâl, el-Hamdu’lillâh..

‘Ey Sin’ Nidâsı’yla başlayan Sûre’nin ‘Sin’li 2 Kelimesi’nden biri ‘Mürseller’dir. 570 Doğumlu ‘Sen’ o ‘Rasûller’densin. Yakın Atalar’ı İnzâr edilmemiş Qawmi’n ‘Zikr’den ‘Gâfil’diler. ‘Azîzu’r-Rahîm’den İnzâl olunan Qur’ânu’l-Hakîm’le İnzâr’ın karşısına dikilenler üzerinde gerçekleşen Fıtrat (Haqqa’l-Qawl) ‘ı ifâde ederken kullanılır 2.’Sin’li Kelime: Dört bir Yanları’ndan Sedd ile kuşatılanlar..  Gışalandıkşa gışalananların artık Basiretler’i bağlanmıştır.  Sağır, Dilsiz, Kör Tabiatları’nın belirdiği andır bu..  Sûre-i YâSîn’in Muqaddimesi’nde yer alan bu ‘İnzâr edilmişlik’le edilmemişliğin’ Müsâwi olunduğu noktaya Bütün Kent Bâliğ olduğunda Hicret’in Ezân’ı okunmuş demektir. Sedd-i Zü’l-Qarneyn Hüwiyeti’yle belirir bu kez Gışa. Müddessir’in Yatağı’nda bırakır Ali kendini.. ‘YâSîn’ ‘Muhammedu’l-Emîn’ Kimliği’ne Güven’le kendisine bırakılan Wedialar’ı Sâhipleri’ne Tewdi ettirecektir. Gaybı’na olan İmân’ın yarattığı Huşu ile Rahmân’la Kul olanlar’la Medine’ye yürüyecektir. Sûre-i Baqara’nın Dibâcesi’nde İnzâr’ın olup olmadığının Müsâwi olunduğu Doyma Nokta’sı tekrar İhsâ edilecektir İmâmu’l-Mübin’de. Ölüler geride kalmış, Diriler’ler için Hayât Dewâm etmektedir. Usta da Halef’i de ‘Sin’li Yaşlar’da Gaybuûbet’e karıştılar..

 

Alıntı:

 

‘YâSîn*. /Hakîm* Qur'ân'a* andolsun. /Gerçekten Sen* Gönderilenler'densin*, Mustaqîm* bir  Yol* üzerindesin. /Azîz* ve Rahîm'in* İndirmesi (yle), Babalar’ı* uyarılmamış*, böylece kendileri de Gâfil* olan bir Qawm’i* uyarman için. /Andolsun, Onlar’ın  uzun yıllar uyarılmış olanların çoğu üzerinde o Söz Haqq oldu. senin bunca çabandan sonra Artık Onlar inanmazlar*. /Gerçekten Biz Onlar’ın Boyunları’na* Halkalar* geçirdik ta Çeneleri’ne* kadar. Bu yüzden Yer’e bakamazlar. / Biz Onlar’ın önlerine bir Sed*, arkalarına da bir Sed çektik. Böylece Onlar’dan Seni örtüverdik*, artık görmezler*. /Kendilerini uyarsan da uyarmasan da Onlar için bir’dir, 36-009Onlar inanmazlar. /Sen ancak, Zikr'e* uyan ve Gayb* ile Rahmân'a* Haşyet* duyan’ı uyarırsın. / Onlar’ı, bir Bağışlanma’yla* ve Kerim* bir Ecir’le* müjdele*. /Elbette Ölüler’i* Biz diriltiriz*, Onlar’ın önlerinden gönderdiklerini ve Eserleri’ni* de yazarız*. Herşey’i Apaçık  bir Kitâp’ta* tespit ediyoruz*.’ (YâSîn /1-12 )

 

 

         TERTİL IV

  TERTİL IX