XXVI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010  

2011

 

25 Eylül 2008/26.Cüz'den

 

Fethân Mübinâ.. Birinci Âyeti’ndeki bu cuz26-2008Kelime’den Adı’nı alır Fefih Sûre’si. Mübîn Fetih, verilme Fiili’ile değil kendi Cinsi’nden fethettik Eylemi’yle yeri’ni alır Wahy’in Dili’nde. ‘’Size’ değil değil,  ‘Sana’ diye. Ve Muhâtab’ın İsm’i’ Sûre’nin Son Âyeti’nde Karşmız’a çıkar. Muhammed a. ‘Geçmiş ve Gelecek Zenbi’nin Zikr’i bir Tenzil olarak değil bir Terfi olarak bahşedilir Refik’-i A’la’dan. ‘Kul ve Zenb’ Birlikteliği ‘Tanrı Rasûl’ Paradigma’sını parçalamak içindir. O’nun ‘alâ Sırâtın Müstawîm’ üzre bir Elçiliğe Şâhitlik yaptığını muştulamak, ötesine Yol arayanlar’ı İnzâr etmek için.

Mekke’nin Feth’i ile Ni’met’ te tamamlanacaktır Din de İkmâl olacaktır. Hudeybiye’deki Rucu’ ile sonlanacak Sürec’i başlatan Rûyet bu Muştu ile doğrulanmaktdır. Rü’ya Te’wili’ni bulmaktadır. Bizzat Fetih Hudeybiye ile başlamaktdır, Hudeybiye Büyük Fetih’tir. Gelecek olan Nusret’in gelmişliği’ne Nasr Sûre’si Tanıklık edecektir. Fetihler Feth’i olan Mekke’nin Feth’i tam bir Silm’e Giriş Remzleri’yle Dolu’dur, Barış’la Kentleri’n Fethi’nin Müyesser olduğu’nun Kanıtı’dır.

Qıbleteyn’den Qudüs’te gerçekleşecek olan Mağlubiyet’i Sûre-i Rûm’da Bid-i Sinin içinde İhbâr eden ve doğrulanan Qur’ân; 2 Yıl sonra gerçekleşecek Mekke Fethi’ni Hudeybiye’de Tebşir etmiş oldu. Rûmlar bir kez daha yenilecekler Hudeybiye’den 10 Yıl sonra Mekke’nin Fâtihler’i Qudüs’ü fethedeceklerdir.

Bu 2 Gaybi İhbâr’ı doğru çıkaryan Sûre’de iki kez anılan Ordular’dır Kuşkusuz. Gerek İnsanlar’dan olsun gerek Melekler’den. Alîm, Azîz, Hakîm olan Allâh’ın Taqdir’i. Şecere altında Rıdwan Bey’âtı’na İmza atanlar’ın Elleri’yle kurudu Ebû Leheb’in Mekke’deki El’i. Çünkü bu Eller’in üzerinde Allâh’ın El’i vardı. Bu Ağaç yaklaşanlarını Cennet’ten çıkaran değil, ona Ebedî olarak kalmak üzere çeken Rıdwân Ağacı’ydı. Kötü Zann’ın Sâhibler’i, Rasûl-i Ekrem’in El’ine El veremediler, Nifaq bir kez de burada elendi. Allâh Ahdi’ne Wefa gösterenleri Enhâr ile yıkadı, Zenbleri’ni örttü. Bu Şecere altından çıkan Nehirler Yewm-i Qıyâmet’e dek Kirler’i yumaya Dewam edecektir. Fewzu’l-Azîm budur Mü’minler için Mü’minât için. ‘yusalline ale’n-Nebiy’ hiç bitmeyecek bir Uzun Yürüyüş’tür. Onun Hedef’e varmadan Rucu’ ile Tekrar Gönücü bir Rucu’dur. Hudeybiye’de olan Safa ve Merwe’de olandır. Sonunda Hacer’in Çocuklar’ı Zemzem’e Wâsıl olacaklar, Mekke fethedilecektir. Artık Sabah Akşam O’nu Tesbih Waqt’i, ona Haşyet duymak Zaman’ı.

 

Alıntı:

 

48-004                         ‘Elbette ey Peygamber, Biz Sana Apaçık bir Fetih* verdik. /Öyleki Allâh* Senin Geçmiş ve Gelecek* Zenbi’ni* bağışlasın, üzerindeki Ni’meti’ni* tamamlasın ve Seni Dosdoğru bir Yol’a* iletsin*. /Ve Allâh Sana Üstün bir Zafer’le* Yardım* etsin. / Mü'minler’in Qalpleri’ne* İmânları’nı arttırsınlar diye Güven Duygu’su* ve Huzur* indiren O 'dur. Gökler’in* ve Yer’in* Ordular’ı *Allâh'ındır. Allâh Alim'dir* ve Hakim'dir*. / Mü'minler’i* ve Mü'mineler’i* içinde Ebedî* Kalıcılar olmak üzere altından Nehirler* akan Bahçeler'e* sokması ve Onların Kötülükleri’ni* örtüp bağışlaması* içindir. İşte bu Allâh katında Büyük Fewz’dir*. /Bir de Kötü bir Zann’la*  Zan’da bulunan Münâfıqlar’ı* ve Münâfıqalar’ı ve Müşrikler’i *ve Müşrikeler’i* azablandırması* için. O Kötülük Çemberi* Tepeleri’ne insin*. Allâh Onlara karşı gazablanmış* Onları lanetlemiş* ve Onlara Cehennem'i* hazırlamıştır. Varacakları Yer* ne Kötü’dür. /Gökler’in ve Yer’in Ordular’ı Allâh'ındır. Allâh Aziz'dir*, Hakim'dir. /Elbette Biz Seni bir Şâhit* bir Müjdeci* ve bir Uyarıcı* olarak gönderdik*. /Allâh'a ve Elçisi’ne* inanmanız O'nu savunup-desteklemeniz-, O'nu Allâh’ı en İçten bir Saygı’yla- yüceltmeniz- ve Sabah Akşam- O'nu tesbih- etmeniz için. /Elbette Sana Biat* edenler ancak Allâh'a Biat etmiştir. Allâh'ın El’i* Onların Elleri’nin üzerindedir. Şu halde kim Ahdi’ni* bozarsa artık O ancak kendi Nefs’i* aleyhine Ahdi’ni bozmuş olur. Kim de Allâh'a karşı verdiği Ahdi’ne Wefâ* gösterirse artık O da Ona Büyük bir Ecir* verecektir.’ (el-Feth /001-010)

  

 

            TERTİL II

TERTİL X

  TERTİL XI