XXVI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010  

2011

 

09 Kasım 2004/26.Cüz'den

 

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/211028_220326091314357_159958_n.jpgRasûl-i Ekrem'in Has İsm’i olan ’Muhammed‘ 47.Sûre’nin ilk Âyetleri’nde, 48.Sûre’nin Son Âyeti’nde yer alır. Bütün Qur'ân'da toplam Dört kez tekrarlanan bu İsm’in peşpeşe bu iki Sûre’de, bu Kompozisyon içinde Yer alışına dikkat çekiyorum. ’Bir Rahmet Peygamberi’ olan Kerîm Elçi'nin İsmi’ni taşıyan Sûre’nin, aynı zamanda ‘Qıtâl Sûre’si’ olarak da anılıyor olması ‘Ne Yaman Çelişki’ , Zıttı’nı içinde barındıran ‘Ne Yaman Diyalektik’..

Felluce yanıyor, Ashâb’ı-Fil’in Seçim Zafer’i Sonra’sı beklenen oldu. Qadrimiz’i söndürmeye Yeminli Welid’in Cunûd’u Teatral Pozlar vererek, Târihî Roma Giysileri’ne bürünerek, Nâ-Mahrem Eli’ni ‘Haremimiz’e uzattı. Onlar ‘Arz’da dolaşıp Benzerdaşları’nın Âqıbeti’ni okumaya Tewessül etmeseler de, Qıtal’de Qısas gibi ‘Hayât’ bulan ‘Candaşlar’ımız ‘Wesile’ye yapışıyor, kendilerini ‘Tehlike’ye atmıyorlar. Qıtal’i okuyorlar, Muqâtele ediyorlar. Rahmet onlara, Rahmet ‘Asâkir-i Mansure’yi Muhammediye’ye..’

 

Alıntı:

 

47-003"Onlar ki küfr’ettiler* ve Allâh'ın Yolu’ndan* alıkoydular*, O, Onların Çalışmaları’nı* boşa çıkarmıştır*. İnanan* ve Sâlih* Çalışmalar’da* bulunan ve Muhammed'e *indirilene - ki o Rabb'lerinden* olan bir Haqq’tır*- İnananlar’ın Kötülükleri’ni* örtmüş*, Durumları’nı Islâh* etmiştir. İşte böyle. Elbette Küfredenler* Batıl’a* uymuştur* ve elbette İnananlar* da Rabb'lerininde*n olan Haqq’a* uymuşlardır. İşte Allâh İnsanlar’a* kendi Örnekleri’ni* böyle göstermekter. Öyle ise Savaş’ta Küfredenler’le* karşılaştığınız zaman  Boyunları’nı vurun*. Sonunda Onlar’ı iyice Bozgun’a*  uğratıp Zafer* kazanınca da artık Bağı sıkı tutun*. Bundan sonrası ya bir Lutuf *olarak ya da bir Fidye*. Öyle  ki Savaş Ağırlıkları’nı* bıraksın. İşte böyle. Eğer Allâh dilemiş* olsaydı elbette Onlar’dan İntikam* alırdı. Ancak Sizleri birbirinizle Denemesi* içindir. Allâh Yolu’nda* öldürülenler* ise Kesin olarak onların Çalışmaları’nı* boşa çıkarmaz. Onları Hidâyet’e* erdirecek ve onların durumlarını düzeltecektir*, Ve Onlar’ı kendilerine tanıttığı Bahçe'ye* sokacaktır*. Ey İnananlar*! Eğer Siz Allâh'a* Yardım* ederseniz O da Size Yardım* eder ve Sizin Ayaklarınız’ı* sağlamlaştırır*. İnkar edenler* ise Yüzükoyun-düşüş* Onların olsun. Onların Çalışmaları’nı* giderip boşa çıkarmıştır*. İşte böyle. Çünkü Onlar Allâh'ın indirdiğini* Kerih* gördüler, bundan dolayı O da Onların Çalışmaları’nı boşa çıkardı. Onlar Arz’da* dolaşmıyorlar* mı ki kendilerinden Öncekiler’in nasıl bir Son’a uğradıklarını* görsünler. Allâh Onlar’ı yerle bir etti*. O Kâfirler* içinde bunun bir benzeri vardır. İşte böyle. Çünkü Allâh İnananlar’ın Welisi’dir*. Kâfirler’in* ise, Onların Weli’si* yok’tur.’ (el-Qıtal/001-011)

 

 

            TERTİL II

TERTİL X

TERTİL XI