XXVI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

29 Ekim 2005/26.Cüz'den

 

http://www.ilyas.tk/wp-content/uploads/2011/08/kaf-dagi.jpg1426 Ramazanı’na kadar Tilâwet ettiğimiz   TERTİL II  Sûreleri’nin Sonuncu’suydu Sûre-i Qâf..   7 HâMîmler’in Son ikisi (Câsiye ve Ahqâf) ile başlayan 26.Cüz’ün Bünyesi’nde yer alan 7.Sûre, 100 Sayısal Değeri’ni Temsil eden, Mushâf’ın 50.Sırası’ndaki Qâf Sûre’si.  Qâf Muqatta Harfli Sûreler’in Mushaf Dizimi’nde Son’dan, Nuzul Süreci’nde Baş’tan 2.si. İlk Sıra’yı TERTİL I’den Nûn’a vermiş. Birkaç Morfolojik Gözlem daha eklersek: Sûre-i Qâf’ın Qâf’ı izleyen İlk Kelime’si onunla başlar: Qur’ânu’l-Mecîd. Qaf Qur’ân’ın İlk Harf’i ve Nûn Qur’ân’ın Son Harf’i. Qâftan 19.Sûre sonra Nûn diyoruz, bir daha Muqatta Harf’i olarak Zuhurât gözlemiyoruz. Qur’ân’ın Heceler’i tamamlanınca Qâf Dağı’na varılmış denmektir, Zümrid-i Anka’da artık şakıyacak bir Ses mi kalır? Qâf, Gençlik Ru’yam, Sûre-i Fetih’in Tasdiq’i bir Târih içermez Ru’ya’ya.

7.HâMîm Sûre’si ile işâretlenen Medenî Wahyler’in (Qıtâl, Fetih Sûreler’i) Merkezi’nde İsmu MuHaMmed yer alır. 40.da Rüşdü’ne eren Muhammedu’l-Emin. Râzı olunacak bir Maqâm’a iletilmek ve Zürriyeti’nin Islâhı’nda bir Rol oynamak için yaptığı Duâ’ya sanki bir Cewab’dır Sûre-i Feth’in Muhammedî Ümmet’i.

Morfolojik Bakış’ın Qışrı’ndan içeri daldığımızda Mecîd Qur’ân, Küfür Guruhu’nun o bildik B’as İnkâr’ı Beyânları’nı naql’ettikten sonra İnanan Okurları’nın önüne Kitâbu’l-Hâfız’ı koyuyor. Önlerine konan Haqiqât’ın tâ kendisidir. Ölüp, Toprağa karıştıktan sonra, Arâzi onları kemirip bitirdikten sonra bir Diriliş’le gelecek olan Azâb Konusu’nda bir Uyarıcı’nın gelmesini Acâyip karşılıyorlar. Mekân’ın ve Zaman’ın onlardan alıp götürdüğünü hıfz’eden bir bir Qayd’ın olması Muhâl onlara, Çağdaşımız olanları Gegezenimiz’i bekleyen Felâket Senaryoları’na karşı Dev Komputer Kayıtları’nın daha Güvenilir olacağına İmânlılar. Nûh’un Dağ’a sığınan Oğlu’nu hatırlayın. Qur’ânu’l-Mecid Zikri’ne durmuş Kuşlar’dan başkası’nı korur mu Qâf Dağı? Qur’ânu’l-Mecîd ve Tebligcisi’ni ne Cihet’ten yalanlayacaklar, bir Türlü anlaşamadıkları bir Çalkantı’yla sarsıyorlar Arz’ı. Arz, Hıfzı’ndakini Yazı’ya dökmeye başlayınca, Qâflar, nlar, nerede nasıl konumlanacaklarını bildiklerinde yaşanacak asıl Merîc.

 

Alıntı:

 

50-006"Qâf*.  Mecîd* Qur'ân'a* andolsun. Bilakis,  Kâfirler*, Onlara  kendilerinden bir Uyarıcı* gelmesini tuhaf karşıladılar: "Bu  Şaşılacak* bir Şey" dediler. "Biz öldüğümüz* ve Toprak* olduğumuz zaman mı? Bu oldukca Uzak bir Dönüş*." Doğrusu Biz, Yer’in* Onlardan ne eksilttiğini* bilmişizdir. Katımızda  herşeyi Koruyan* bir Kitâb* var." Hayır, Haqq* kendilerine gelince yalanladılar*. Şimdi Derin* bir Çalkantı* içindeler.’  (Qâf/001-005)

 

 

 

 

            TERTİL II

TERTİL X

TERTİL XI