XXIX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

23 Kasım 2003/29.Cüz'den

http://www.altinaytarim.com.tr/images/meyveli006.jpg

            29.Cüz’ün de, Nuzul Sırası’na Göre de İkinci Sıra’ya yerleştirilen Qalem Sûresi’nin ‘İkinci Bölümü’nü Alıntılar’a yerleştiriyorum.

            ‘Muhtemelen Qur’ân Wahyi’nde İlk kez ‘Cennet’ Kelimesi’nin kullanıldığı ‘Aşr’ burası olmalı. (Sûre-i Tekwir de olabilir). ‘İçinde Yer aldığımız ‘Cennet’i nasıl ‘Ateş’e çevirdiğimizin ‘Hazin Öykü’sü’. ‘İ’tidal’i kaybeden Davranış Sâhipleri’nin ‘Ateş’ ekip ‘Ateş’ biçmeleri.. ’Nankör-ü Ni’met’liğin İbretlik Öykü’sü.. ‘Hasis’ Yanımız’ın Yüzümüz’e vurulması… Ama ne kadar da çok içimizde ‘Bu Yüz, Benim Yüzüm’ değil’ diyenler.. Ve ne kadar az’ Keşke Tesbih edenler’den olsaydık’ diyebilenler… ‘Tuğyan, Zulm’u İlk’in kendi Wucud Coğrafyamız’da ‘ Keşfedebilen ‘Kâşif-i Ekber’lerimiz?

 

Alıntı:

 

                     68-021‘Gerçek şu ki, Biz o Bahçe* Sâhipleri’ne* Bela* verdiğimiz gibi, bu (Mekkeliler’e) de Bela verdik*. /Hani Onlar Sabahleyin*  kesinlikle Hasatı devşireceklerine* dair And* içmişlerdi. (Hiçbir İstisnâ* da yapmıyorlardı.  /Fakat Onlar uyuyorlarken*, Rabb'in* tarafından dolaşan bir Bela* Onlar’ı kuşatıverdi*. /Sonunda Ürünler’i Kök’ünden* kapkara kesildi*. /Sonunda Sabahleyin* birbirlerine seslendiler*: /"Eğer Ürününüz’ü*  devşirecekseniz* erkence çıkın*." /Derken aralarında fısıldaşarak* çıktılar. "Bugün sakın orada hiç bir Yoksul* karşımıza çıkmasın*," /Engellemeye Güçler’i* yetebilirmiş gibi erkenden gittiler*.  /Ama O’nu görünce: "Herhalde Biz Şaşırmışız*" dediler. "Bilakis Biz Yoksun* bırakılmışız."  /Mu’tedil olan biri dedi ki: "Ben Size dememiş miydim? Allah’ı Tesbih* edip yüceltmeli* değilmiydik?" /Dediler ki: "Rabb'imiz*, Seni Tesbih* ederiz, gerçekten Bizler Zâlimler’mişiz*." /Şimdi birbirlerine karşı kendilerini kınamaya* başladılar:  "Yazıklar Bize, gerçekten Bizler Azgınlar’mışız*./Belki Rabb'imiz*, onun yerine ondan daha Hayırlısı’nı* verir. Kuşkusuz Biz, yalnızca Rabb'imize* Rağbet* ediyoruz." İşte Azâb* böyledir. Âhiret* Azab’ı* ise elbette çok daha Büyük’tür*, Onlar bir bilseler*." (el-Qalem/017-033)

 

 

         TERTİL I

            TERTİL II

TERTİL IV

TERTİL XII