XXIX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

14 Aralık 2001/29.Cüz'den

http://www.islamisohbet.net/forum/avatars/qalem.gif?type=sigpic&dateline=1272748026 

29.Cüz’de yer alan 11 Mekkî Sûre’nin  Üç’ü, Giriş Bölümler’i itibariyle Wahy’in İlk Nâzil olan Qısımları’nı içeriyor. (Qalem, Müzzemmil ve Müddessir). Qalem Sûresi’ni Mesaj Sonu’na alıntılıyorum.

el-Mülk ‘El’inde olan, ‘Külli Şeyin Qadir’ olan  ‘ . Bu Qur'ânî Taswir’in Anahtar  Kelimeler’inden ve 67.Sûre’ye İsim olan ‘Mülk‘, ‘Gökler’in Melekûtu‘nu Yer’de de görmek isteyen Mesihî Duâ’nın Karşılığı olarak, ‘Gökte olan’ın kendilerini ‘Yer’in Dibi’ne geçirmesinden Emin  olmayanlarca, ‘Futursuz Semâ’nın Rabbi'ni ‘Arz‘da da ‘ Kuruyası Eller ‘in yerinde görecek bir ‘El’ Oluş’a dönüştürür.

‘Nûn’; Qur'ân'ın 29 Muqatta Harfli Sûresi’nin Sonuncusu’dur. Satır Satır Metinler’e dönüşen ‘Qalem’e Yemin’le başlayan Sûre, biri Tam, diğeri Telmihli iki ‘Qıssa’ içerir. Yokedilmekte olan ‘Çevre’nin Çağdaş Sakinler’i, Qıssa’nın ‘Mu’tedil İnsan’ı’ ile ne kadar örtüşmektedir ? ‘Balık Sâhibi‘nin ‘Zulm İtirafı’na ne kadarımız ‘Katılma Dürüstlüğü’ gösterebilecektir?

Haqiqât, nedir Haqiqât? ‘Haqiqât"in ‘Neliğini/Mâhiyeti’ni’ Sorgulama Cüreti’nde olanlar için ‘Haqqa ’ Okunma’ya Değer bir Metin. ‘Teberrük Salikleri’ne Tawsiye etmiyorum.

Rasûl-i Ekrem'i ‘İsrâ’da, Melâike'yi ‘Uruc’ta görebilenler için ‘Meâric"’in Girişi’nde ‘Zaman'a dâir’ açılan Bahs, Mübâhase etmeye değecektir.

‘Gizli’ ya da ‘Âşikar’ bir Çırpınış’ın Erler’i için Nûh'u okumak bir Güç Kaynağı, bir İzzet Kaynağı’dır.

‘Cinler’in dinledigi Mesaj’ı Tahqiye eden Cin Sûresi'nde ‘Dostlarım’ın Dikkatleri’nin takıldığı Yer üzerinden Anlamlı Dersler çıkarıyorum.

‘Müzzemmil ve Müddessir’ Oluş... İki Ayrı Kalkış'ın Hikâye’si..

‘Qıyâme’ ise ‘Nihâyi Kalkış’n ‘Lewmetmesini bilen Kişiliklere’ Sesleniş’i..

‘İnsân Sûre’si, Senin Öykün.. Üzerinden ‘Dehr’ geçen bir ‘Oluş’un Hikâye’si.. ‘Evrimcilerimiz’ ya da ‘Embiryologlarımız’ kendilerince bir ‘Okuyuş’a Tabi tutacaklardır, tutmaktadırlar da. Ben, yaşadığım ‘Asr’ içinde ‘el-İnsan’ Zuhur ettirecek ‘Dehr’ ile İlgili’yim daha çok.. O ‘Dehr’ geçmeden gerçekleşecek her ‘Düşük Doğum’ ‘Adı anılmaya değmez Hilkat Garibeler’i’ ile Döşeli bir Müze’ye Meta olacaktır.

Mürselât... Belki ‘Mürselin’ Onlar.. Belki ‘Melekût'un Melâike’si’.. ‘Doğal Melekeler‘e  atıfta bulunanlara da İtiraz’m yok. Ama Ben 29.Cüz’ün Bitimi’nde okunmuş olan 77 ‘İrsâliye’nin ‘live!’ Mümessilleri’ni arıyorum.

 

Alıntı:

 

"Nûn*. Qalem’e* ve satır satır* yazdıklarına andolsun. /Sen, Rabb'inin* Ni’meti’yle* bir Mecnûn* değilsin. Senin için Kesintisiz bir Ecr* vardır./ Sen, Büyük bir Ahlâq* üzerindesin/  Artık yakında göreceksin* ve onlar da görecekler. /Sizden hanginizin Meftun’muş. /Elbette Rabb'in*, kimin kendi Yol’undan* saptığını* daha İyi bilendir* ve kimin Hidâyet’e* erdiğini daha iyi bilendir. /Şu halde Yalanlayanlar’a* İtaat* etme. /Onlar, senin kendilerine uzlaşmanı arzu ettiler*, o zaman onlar da sen’le uzlaşacaklardı. /Ayrıca Her bir, Yemin edip durana*, Aşağılık olan’a* İtaat* etme. 68-010/Alabildiğine ayıplayan*, Söz* getinip götüren* Hayr’ı* engelleyen*, Saldırgan*, Aşırı-Günahkar* Zorba*, ve de Kulağı-kesik* olana, /Mal* ve Çocuklar* Sâhibi oldu diye. /Kendisine Âyetlerimiz* okunduğu zaman "Eskilerin Masallar’ı"* diyen biri. /Yakında onun Burnu’nu* damgalayacağız*.’ (el-Qalem /001-016)

 

 

         TERTİL I

            TERTİL II

TERTİL IV

  TERTİL XII