XXIX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

            28 Eylül 2008/29.Cüz'den

 

Bir Tezkiye-i Nefs Ay’ı Hüwiyeti’yle Rabbânî Yapraklar’ı altında gölgelediğimiz Ramazan, bizi Bayramı’yla Cuz29-2008buluşturmak için Gecesi’ne çekiliyor.  Bir ‘Gölgelik’ olan Dünyâ Hayâtı’nı çağrışrıran Remzleri’yle Wedâ ediyor, Mahyalar böylesi Dizeler’le bezenmiş, Qasideler bunları Terennüm ediyor Akşamlarımız’da. Qasem’e gerek olmayan Berraklık’la bir gerçek ki Bayram geliyor. Lewh ve Leib Dolu bir Dünyâ’ya lewmedebilenler’in Yâr ile Bayram etme Waqt’i şimdi. Toprağın Derinlikleri’nde Ramîm olmuş Kemikler[1] Muhteşem bir İctimâ için ayaklanmışlar, Bayram Namazı’nın Cemaat’i Qıyâm’a kalkıyor, Cemiyet Bayram’a eriyor.

Önümüz’de Mübarek 11 Aylar var. Ayaklarmız, Parmaklarmız Kazanımları’nı koruyacak bir Müddessir Bilinci’yle mi Yolu’na Dewâm edecek ‘ne zamanmış Qıyâme Günü’ Ertelemeciliği’ne mi sığınacak, anlaşılacak.

Waqit Kêmal’e erince ne de Hızlı akmaya başlıyor öyle? Gözler kamaşıyor, İnsânoğlu kaçacak yer aramaya başlıyor. Ajanslar Kutsal Tekne’den (Şincou-7) Cai Ciang’ın 15 Dakikalık Uzay Yürüyüşü’nü Haber yapıyorlar. Ajanslar Büyük Buhran’dan Çıkış için Çin’den 500 Milyar Dolar dilenen Amerika’dan Haber yapıyorlar.. Amerika ve Çin cem’olduğunda neler olacak, Gözler’i kamaşıyor İnsânoğlu’nun. Hayır, aç Gözü’nü, Bugün, Dün neler göndermişseniz onu bulacağınız bir Gün’dür. Ektiğiniz Rüzgarlar’ın Kasırgalar olarak size dönmekte olduğu Gün. Rîhun fi’d-Dünyâ ve’l-Âhireh.. Sunacak hiçbir Mazeretiniz yok Bugün ve Yarın’a.. Ne yaptığınız’ı yine en İyi Siz biliyorsunuz.

Qalpler’deki Gözler’i kapanmamış Basîret Sâhipler’i Mekke’ye çevirsinler Yüzleri’ni. İnsanlar Qıyâm Yeri’nde Salât-ı Wustâ’yı İqâme’ye kalkmışlar. 610 Yılı’nın Mekke’sinden esen bir Meltem’le serinlemek için kırın Klimalarınız’ı…    TERTİL II  Tertil II Dizimi’nde Qıyâme Sûre’si 630 Âyet olarak sonlanıyor. Mekke’nin Fetih Yıl’ı.

 

Alıntı:

 

             "Qıyâmet Günü'ne* ki  o kadar kesin ki,artık Qasem* etmiyorum. / Hayır, Nefsi’ni kınayan’a* Qasem etmiyorum.  / İnsan,   Kemikleri’ni* bizim bir araya getiremeyeceğimizi* mi sanıyor? / Evet, onun Parmak-Uçları’nı* bile aynen düzenlemeye Qâdir’iz*. /Ancak İnsan, önündeki Hayat’ı ni de Fucur’la* sürdürmek ister. / "Qıyâmet Günü ne zaman?" diye sorar*. /Ama gelecek o Gün,  Göz* kamaşıp kaydığı, /Ay’ın* karardığı*, /Güneş* ve Ay* birleştirildiği* zaman; /İnsan* o Gün der: "Kaçış* nereye?" /Hayır, Bugün Sığınacak bir Yer* yok. /O Gün Müstaqar*, varılıcak yer, yalnız Rabbi'nin katıdır. /İnsan’a o Gün önceden 75-011Taqdim* ettikleri ve  yapmayıp erteledikleri* Şeyler’le Haber verilir. /Hayır, İnsan kendine karşı bir Basiret’tir,Yeterli’dir ./Kendi Mazeretleri’ni* ortaya atsa bile yetersiz kalır, bu böyledir (el-Qıyâme / 1-15)

 

 

         TERTİL I

            TERTİL II

TERTİL IV

  TERTİL XII



[1]              36/YâSîn