XXIX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010 

2011

 

21 Ekim 2006/29.Cüz'den

http://www.xn--ryadagrmek-jcb0e.com/wp-content/uploads/r%C3%BCyada-cin-g%C3%B6rmek-r%C3%BCya-tabirleri.jpg

            TERTİL IV  Okumalarımız’ın İlk Sûresi’ydi Cin. Cin Sûresi'nde  29.Cüz’de Meâric ve Nûh Sûreleri’nin Dewâmı’na yerleştirilmiştir.  Sıradan Zaman Telakkilerimiz’i alt-üst eden bir ‘Dil Seri’si’..  Uzun Yıllar Qawmi’ne seslenen Nûh Nebi ile Bağlatılı olarak anılan 1000’den 50 Eksik Yıl Terkibi’nin bir Benzeri’ne rastlamıyoruz Tüm Qur’ân’da.. Melekler 1000x50 Yıl’da Urûc ediyorlar, bizim saydıklarmıza göre.. Rasûl-i Ekrem’e wahy’olunanlar içinde onu dinleyen Topluluk Ağzı’ndan naqledilen Müthiş Beyânlar:’ Yokladıkları Göğü Bekçiler’le, Şihâplar’la Korunur halde buluyorlar, Göğü dinlemek için Rasat Yerler’i vardı, kaybediyorlar.’ Arz’ın Hayrı’na mı Şerri’ne yoramıyorlar önce.  Sâlihler’i ve Sefihler’i olan Homojen olmayan bir Topluluk olduklarını söylüyorlar. Sonunda Hâdi’ye bağlanarak Yol’a Dewâm ediyorlar.. Gözlerimiz’den, İdrâklerimiz’den Setr’olmuş bu Topluluk Haberi’ni izliyor Müzzemmil, Müddessir.

 

Alıntı:

 

72-011"Bana şunlar wahyolundu*:" de. " Cinler’den* bir Topluluk*(beni) dinleyip* şöyle demişler: Doğrusu Hayret verici* bir Okuyuş/Qur'’an* dinledik*. O,  dinleyeni Gerçeğe* iletiyor*. Biz O'na inandık*. Artık Rabb'imize* Şirk* koşmayacağız.Rabb'imizin* Şânı* Yüce’dir. O, ne bir Eş* ne de bir Çocuk* edindi. /Doğrusu şu: Bizim Sefihlerimiz* Allâh'a* İftira* etmişler. "Biz, İnsanlar’ın* ve Cinler’in* Allâh'a* karşı Yalan* söyleyemeceklerini sanırdık. Bazı kimseler, Cinler’den* bazılarına sığınırlard*ı. Bu da Onların Azgınlıkları’nı* artırmışdı. Ve  Onlar, Sizin  gibi Allâh'ın* Hiç kimseyi Ba's* etmeyeceğini sanmışlardı*.

/Doğrusu Biz Göğü* yokladığımızda , Onu oldukca-Güçlü* Bekçiler* ve Şihaplar’la* Kaplı bulduk*. /Oysa Biz, dinlemek* için Onun bazı  Yerlerinde* otururduk*. Şimdi kim dinlemek* istese, (karşısında) Rasat* eden bir Şihab* bulur. /Doğrusu bilmiyoruz*, Yerdekiler* için bir Kötülük* mü istendi, yoksa Rabb'leri* bir Hayr* mı diledi? /Gerçekte, Biz’den Sâlihler* de vardır, Gayrısı* da. Değişik Yollar’dayız*. /Biz  Allâh'ı* Arz’da* asla Âciz* bırakamayağımızı, kaçarak* da Onu Aciz bırakamayacağımızı* anladık*. /Elbette Biz, O Yolgösterici'yi* işitince* O'na inandık*. /Kim Rabb'ine* inanırsa, o ne (Ecrinin) eksileceğinden* korkar ve ne de Haqsızlığa* uğrayacağından. /Ve elbette Biz’den Teslim* olanlar da var, Fâsıqlar* da. /Teslim* olanlar, Onlar Rüşd’e*  yönelenler’dir. Zulmedenler* ise, Onlar da Cehennem* için Odunu’durlar*". (el-Cin /001-015)

 

 

         TERTİL I

            TERTİL II

TERTİL IV

TERTİL XII