XXX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

5 Aralık 2002/30.Cüz'den

 

http://halalharam.info/images/hajj/arafat.jpg               30.Cüz’ün o ‘Büyüleyici Şiirsel İklimi’ ile ‘Furqân’ın indirildiği ‘Ay’a ‘Wedâ’ Mahlasları’nın Işığı altında ilerliyoruz. 23 Yıl süren bir ‘Tenzil’in ardından Rabbu’l-Âla bize ‘Wedâ’ mı ettti? ‘Bugün’İtmâm edilen’ ‘ed-Dîn’ ‘Dün’ de mi kaldı? Hayır!..’Uzun Gün’ sürüyor. ‘Wedâ Hitâbesi’ni ‘Wasiyyet’ bilenlerimiz ‘Muqaddes Emânet’in ‘seke seke koşan’ Erler’i olmada Azîmleri’ni biliyorlar.

               Alaq ve ‘Nasr’ Sûresi’ni Aynı Cüzü’nde bir araya getiren bir Metn’in yüklediği Yük’ün Farq’ındalar. ’Gece’si Gündüz’ü gibi ‘Aydınlık’ bir ‘Gün’ün İki Emâneti’ni Kürre-i Arz’ın Tüm Sathı’na taşıma Kararlılığı’ndalar. Nasr’ı okumaya Dewam ‘Son Perde’nin ‘Mutlu Sonu’nu görmek için. ‘Işıklar’ yansın, ‘Alkışlar’ dinsin. Bilâl’in ‘Ezân-ı Muhammedî’si Kulaklarınız’ı meshederken ‘Reel Dünyâ’nın Işıkları’na alıştırın kamaşan Gözleriniz’i.. ‘Ay’ sona eriyor. ‘Fıtrat Bayramı’nda Ünsiyet başlıyor ‘en-Nâs’la.. İ’tiqâf bitti, Mescidler’den kalkıyor Yataklar... ‘Hira’, ‘Arkadaşı’nı özleyecek. ‘Selâm’ Metropoller’e... ‘Civitas’ ‘Medine’nin ‘Nûr’u ile uyanmak üzere.. ‘Şâhid ol’ diyen ‘Parmak’ın İşâreti’ne Cewap veriyor ‘Sabah Ezân’ı’..  TERTİL I  Waqt’i. ‘Qur’âne’l-Fecrbaşlıyor.. Belki Tenwir için bir ‘Siyâsal Hikmet’ de..

 

               Alıntı:

 

110-003Allâh'ın* Yardım’ı* ve Fetih* geldiği zaman. /Ve İnsânlar’ın* Allâh'ın* Dini'ne* Oluk Oluk/dalga dalga* girdiklerini gördüğünde, /Hemen Rabb'ini* Hamd* ile Tesbih* et ve O'ndan Mağfiret* dile. Çünkü O, Tewbeler’i* çok Qabul edendir. ‘ (en-Nasr /1-3)

   ------------------------------------

 

            TERTİL I

               TERTİL II

         TERTİL III

TERTİL XI

         TERTİL XII

 TERTİL XIII