XXX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

02 Kasım 2005/30.Cüz'den

 

depremRumî Topraklar’a Sasani Dili’yle Qureyşî Mühr’ü vuran Bilge’nin Hayat’ı özetleyen Ünlü 3 Evre’si vardır: ’Hamdım, Piştim, yandım. ’Şehr-u Ramazan’ın 3.Peryodu’nda  ‘Pişebilenler’ ‘Cehennem’den ‘Azadlığı’ Haqq edenler’dir. Bayram Arefe’si ‘Şeb-i Ârus’ ederek ‘Ölülermiz için ‘Qabristanlar’a koşuyoruz. Âdeta Ölüm’ü ‘Derin bir Uyku’ olarak algılamak yerine bir ‘ Uyanış’ bilerek ‘Bayram’la uyanma’ya hazırladık Sahurlu Günler boyunca ‘Uykusu çok Gözlerimiz’i.

Eylül 2001 de, Ağustos 99’da böyle bir ‘Sarsıntı’nın ardından gelen ‘Intibahlar’a Târih düştüler. ‘Yaşadığımız Topraklar’ Körfez’den başlayarak sadece Ülke’yi sarsmadı 1999’da, âdeta Gelecek Yüzyıllar’ın Büyük Sarsıntıları’nın  ‘Öncü Deprem’i olduğunu İhsas ettirdi. 99.Sûre’yi daha bir Aktuel okumaya başladı İnsanlar.  Ramazan’ın İlk Haftası’nda Himaliya Etekler’inde Onbinler’i Rahmet-i Rahmân’a Tewdi eden Zilzâl’ ile sarsıldık, Zemherî Soğuklar yaklaşıyor, Sıcak Odalarımız, Keşmir’in Mağduriyeti’ni Yüreklerimiz’de duyanlar’ı ısıtamıyor. Uzak Batı’yı sarıp sarmalayan Dişil Tesmiye olunmuş Kasırgalar Alta, Beta Seri’si ile esmeye Dewam ediyor.  Arz Haberleri’ni hep anlatıyor duyabilen Kulaklar’a, Arz neyin Wahyi’ni almışsa ona Teslim. ‘Olacak oluyor’ diye başlayan Kızıl Deve Üstündeki Quss bin Saide’nin Sesi’ne daha bir Kulak kabartmanın Waqt’i.  Sormalı ‘İnsan’ kalmayı başarabilen Asr’ın (Çağ/Waqt-i İkindi) Müstesnalar’ı ‘Ne oluyor Yerküre’ye?’ Quss biliyor muydu acep dinleyenleri arasında olan İki Küçük’ten birinin ‘Nûr Çocuk’ diğerinin onun ‘Sıddıq-ı Ekber’i olacak Ebû Bekr olduğunu? ‘Sâkin ol Ey Uludağ, sakin ol ey Himalya, belki üzerinde bir Asr- Sâni Inqılabcısı dolaşıyor.’

‘Zilzal

’ Kurulmuş Saat’in Boşalma Waqti. Onu TERTİL I  Okumalarımız’da Sûre-i Asr’ın Aqabi’nde Tilâwet etmiş, Bayram Sonrası’na TERTİL II   ile doğmaya sözleşmiştik. Arefe, Bir Aylık Koşumuz’un İkindi Waqti, İkindi Waqti Mutad Eyyâm’ın Son Saatler’i.. Geleneksel bir Qabul vardır, Sur’u Eli’ne alacak Görevli, San’atı’nı Akşam W’aqti İcra edecek diye..  30.Cüz’ün Akşam İftar’ı, sadece Oruç’u açmayacak, Bayram Gecesi’ni, Iyd-i Fıtr’ı da fişekleyecek.  İmdi ‘Haqq ile Bayram itme’ Waqti’dir. ‘Oruçlu’nun İki Sevinç Waqti’dir.  Bu Kontex’te İftar etmek, Fıtrat’a dönmek’tir. 1 Aylık ‘Yoğun Halwet’i yaşattıran Rawda-i Cennet’ten  ‘Halwet der Encümen’e Dönüş..  Melekler’in Secde ettiği bir Kimlik Donanım’ı ile Arz’a Süzülüş. Mirac’dan İniş.. Cebel-i Tur’dan Geliş, Cebel-i Nur’dan Kopamış belki. Eğer O’ndan gelmişsek, Fıtrat’a dönüş de O’na Gidiş demek.. Mübârek Ay’dan, Mübârek 11 Ay’a Giriş..  Salat’ın, Sawm’ın, Zekat’ın ve Müçtemilat’ının bezediği ‘Yeni Kimliğimiz’le Bayram sonrasına Sarkış’tır Fıtr Bayram’ı. Hayr’dan ne varsa Heybemiz’de ‘Misqâle Zerretin’ dâhi olsa onu Görüş Gün’ü..  Zilzâl bir Bitiş değil, ‘Büyük Oluşlar’a Doğuş Gün’ü..  Keşmir üşüyor, ‘Bir Hurma ile bile olsa Cehennem’den Azadlık’ vermenin Waqt’i, Fitre Waqt’i.. Bayram Sonra’sı Dâwûd’un Dâr’ında  TERTİL III  Bünyesi’nde 30.Cüz’ün Beled’i, Târıq’ı ile birlikte olma Qısmetimiz’dedir inşâllah. ‘Mars’ şimdi daha yakın biliyorsunuz, Bir Âyet olarak Bayram Fişeği Hüwiyeti’yle Çocuklar’ın Maytapları’nı seyretmede.

 

                        Alıntı:

 

99-008Yer*, o Deprem’le* sarsıldığı*

/(Barındırdığı bütün Ağırlıklar’ını* çıkardığı,

/Ve İnsan*: "Buna ne oluyor?" dediği zaman:

/O Gün,  (Yeryüzü kaydettiği) Haberler’ini* anlatacak.

Çünkü Rabb'in* O’na wahyetmiştir.

/O Gün İnsanlar*, Çalışmaları* kendilerine gösterilmek üzere, Bölük bölük çıkarlar*.

/Artık kim Zerre* kadar Hayr’a* çalışmışsa* onu (un sonucunu) görür*.

/Kim de Zerre  kadar  Şerr’e* çalışmışsa onu (un sonucunu) görür.’ (el-Zilzâl/1-8)

 

 

         TERTİL I

            TERTİL II

      TERTİL III

TERTİL XI

      TERTİL XII

TERTİL XIII