XXX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010 

2011

 

13 Kasım 2004/30.Cüz'den

 

ebu lehebTârih’in İbrethâmiz Dersleri’ndendir  Dün’ün Mazlumu’nun Bugün’ün Zâlim’i olarak Karşımız’a çıkması.. O kadar çok sahnelenmiştir ki bu Senaryo.. Ebû Leheb’in ‘Ateşîn’ Zâtı’nın İçi’ni doldurmada hiç zorlanmıyor Makro ve Mikro Wasatımız’da yaşayanlar.  Bizzat Sûre’deki Ad’ı ile Mezkur Abdu’l-Muttalib Oğlu Abdu’l-Uzzâ, Qur’ân Çağı’nın Wahy Metni’ne Adı’nı dâhil ettirmiş Tek Kişi’sidir. Baba Şeybe, Habeşî Negus Desdekli Ka’be ve Ehli’ne yönelik Kıyım Teşebbüsü’nde ‘Bu Beyt’in Rabbi’ne İltica ederek el-Azîz’in İzzet Tezâhürü’ne Tanıklık etmişti. Kırk Küsür Yıl sonra Zürriyeti’nden İki Damar Karşı karşıya geldi. Qâbil’den Hâbil’e, Ya’qûb’un Oğulları’ndan Yûsuf’a, İshâq’ın Sıbtı’ndan İsmâil’in Sıbtı’na Revâ görülenler’in Sonuncusu idi Nasrâniler’in Mekke’ye Yürüyüş’ü.. Ki onlar daha Dün Ashâb-ı Uhdûd Anlatısı’nın Mazlum’u değiller miydi? Şeybe’nin Zihin Dünyası’ndaki ‘Ehâdis-u Ağlam’ Abdu’llâh’dan Torun’u ‘Nûr Çocuk’la, Abdu’l-Uzzâ Nâm Ewlâdı’nda Te’wili’ni buldu. Uzzâ’yı Rabb edinen, el-Azîz’ın Kul’u (Abdu’llâh)’ın Oğlu Rasûl-i Ekrem’in Karşısı’na dikildi.

Söylediklerimizi Tekrar’a düşmeksizin söylemek gerekirse, Aktuel Okuyuş’ta Ebû Leheb Maske’si ile Sahne’de gördüğünüz çok sayıda Meşhurân’ı sayabileceğinizi biliyorum. Bir de yukarda verdiğim Arkaplan’ı unutmaksızın Öncelikle Maske’nin Sâhibleri’ni bu Çatallanan Ortak Sıbt üzerinden görmeye çalışsak.. Qubbetu’s-Sahrâ’da Senaryo Berrak, ya Mescidu’l-Haram’daki Nâ-Mahrem ‘Yedeynİlm-i İlâhî’de Âqıbet elbet ‘Tebbe’; ama bize düşen ‘tebbet’ demek değil mi? ‘demek’, Kollar’ı, Paçalar’ı sıvamak ‘demek’. Kenan İlleri’nde Mâtem var, Bağdad ve  Komşular’ı 100.000 İnsanı’nı verdi Toprağa, yarın Bayram’a girebilmek Kolay mı?

 

Alıntı:

 

111-005 ‘Ebû Leheb'in* İki El’i* kurusun*, kurudu ya. / Mal’ı* da, kazandıkları* da kendisine bir Yarar* sağlamadı.  /Alevli* bir Ateş'e* girecek. /Karısı* da, Odun Taşıyıcı’sı* olarak, /Boynunda* bükülmüş bir İp’le*. (Leheb/001-005)

 

 

         TERTİL I

            TERTİL II

     TERTİL III

TERTİL XI

      TERTİL XII

TERTİL XIII