XXX.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 

2011

 

            22 Ekim 2006/30.Cüz'den

 

 ‘Haza’l-Beled

   ’, Kentler’in Ana’sı olan Mekke-i Mükerreme.. Rasûl-i KölelerEkrem 570ler’in Mekkeli’si.. Baba’sı oralı; Baba olduğu yer orası.. Büyükbaba’sı İsmâil oralı. Millet-i İbrâhîm’in Çağrısı’na Kulak verip bu Belde’de Misâfir olan artık oranın Mahalleli’si.  TERTİL III     Okumaları’nda Sûre-i Târıq’la birlikte Tilâwet ettik onu. Mahalleli olmak, Haza’l-Beyt’e Muqarreb bulunmak, Merkez’in Çekimi’nden tekrar Perifer’e fırlatılmak … İK֒tü Qadir Günleri’nde ‘Mekke Wesiqası’na Start veriyor. ‘Yeminleri’nin ‘Ashâb’ı olmak Erdemi’nin başarılabileceğini ummak istiyoruz. 30.Cüz’den Aşağı’ya alıntıladığım Pasajlar Sabr’ın ve Merhameti’n  wasiyetleşilmesini Tahmil ediyor Okurları’na.. ‘Ruhemâ beynehum’ gerçekleştirilebiliyorsa Bayram’a ‘Bismi’llâhi’-Rahmâni’r-Rahim’ ile girebiliyoruz demektir. ‘Kebed’i çözen Tılsım onda. Qudret onda.. Basiret onda..

İki Göz, bir Dil ve İki Dudağı kulanmaya Bismi’llâh..

İki Hedef’ten Aqabe’yi aşmaya Bismi’llâh.. Yani Boyunlar’ı özgürleştirmeye, Aç Dünya’yı doyurmaya, Yetim’e, Miskîn’e Şemsiye olmaya..

Şimâl Rüzgarları’na karşı gerin Şemsiyeniz’i, Güney’in Kapıları’nı açın.. Vira Bismi’llâh.. 1985’in 22 Ekim Düşleri’ne..

Alıntı:

 

90-013         Hayır, Yemin* ederim bu Belde’ye* ,/Ki Sen, bu Belde* de oturmaktasın*. /Wâlid’e*  ve Weled’e de. /Andolsun, Biz İnsan’ı* bir Zorluk* içinde (yaşar)  yarattık*.  /O, kimsenin kendisine asla Güç yetiremeyeceğini* mi sanıyor*?  /"Yığınla Mal* tükettim" diyor. /Kendisini kimsenin görmediğini mi sanıyor*? /Biz Ona vermedik mi İki Göz*,Bir Dil* ve iki Dudak*, /Biz Ona İki (ayrı) Hedef* gösterdik. /Ancak o Aqabe’yi* aşmaya yanaşmadı*. /Aqabe'nin ne olduğunu idrak* ediyor musun? /Bir Boynu* çözmektir* ( köleyi azad etmek). /Ya da Aç* kalınan Gün’de*  doyurmaktır*, Yakın olan bir Yetim’i* veya sürünen bir Yoksul’u*. /Sonra İnananlar’dan*, Sabr’ı* birbirlerine Tawsiye* edenler’den, Merhamet’i* birbirlerine Tawsiye* edenler’den olmak. /İşte bunlar, "Ahidlerini Koruyanlar Topluluğu"dur*.  Âyetlerimiz’e* Küfredenler ise, Onlar da "Uğursuzluk Topluluğu"dur*. Kapılar’ı* kilitlenmiş bir Ateş* vardır üzerlerinde.’  (el-Beled/1-20)

 

                     TERTİL I

                        TERTİL II

                 TERTİL III

TERTİL XI

                  TERTİL XII

    TERTİL XIII