Ramazan Okumalar’ı

2001-2011

 

I.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

15 Ekim  2004/01.Cüz'den

 

                        Cuz01-2004Ramazan’ın İlk Muqâbele Günü’nde, İlk Cüz’ün İlk Qıssa’sı :Âdem ve Eş’i.. Âdem’le İnsanlığı’n Müşterek Kökeni’ne yapılan Vurgu; Düşman’ı (Şeytân) kendi Hemcinsi Dışı’nda Resmediş..  Medine’nin bu İlk Sûresi’nin Mezkur Ders’i, Medine’den Dünyâ’ya Wedâ eden Kerîm Elçi’nin ‘li’l-Âlemîn Hitâbesi’nde de Tahdis edildi:

            ‘Hepiniz Âdem’in Çocukları’sınız, Âdem ise Toprak’tan.. Arabın A’cem’e Üstünlüğü yok, Acem’in de Arab’a.. Keremiyet ancak Taqwâ’yla..’

            Qureyşî Önderliğe ‘Gece’si Gündüz’ü gibi Aydınlık olan işte Bu Emânet Tewdi edildi. Refiq-i Âla’ya Yükseliş’in ardından gelen 12 Saat’in Her Sâlise’si ‘Wedia’ya İhânet etmeyen bir Medeniyet’i Târih’e kazıdı Âdem’in Çocuklar’ı.. 

            Bu Satırlar’ın yazıldığı Gün’e Seçimler’de Muhtaç olduğu birkaç Puan için Sahur Waqt’i Bağdad’ın, Babil’in Bilâdı’nı vuran Weled Bush’un Cunûd’u ile Kasap Şaron’un Süleymân Mâbed’i üzerindeki Haqq İddiaları’nı Teyid’le, Cum’a Salat’ı için Beyt-i Maqdis Mescidi’ne Müslümanlar’ı sokmayan Cunûd’un tokuşturdukları Kadeh Sesler’i ile girdik.

            Mülk-ü Süleymân’, Şeytân’a Teslim edilmeyecek.

 

Alıntı:

 

            ‘Hani Rabb'in Melekler’e "Ben Arz’da* bir Halife*  varedeceğim" demişti. Onlar da "Biz Sana Hamdi’nle Tesbih ederek* ve Sürekli Taqdis *ederken orada Fesâd çıkaracak ve Kanlar akıtacak birini mi varedeceksin" dediler. /Allâh " Elbette Ben sizin bilmediğini bilirim " dedi. /Ve Âdem'e* İsimler’in* hepsini öğretti. Sonra onları Melekler’e Arz edip "eğer  Sâdıqlar iseniz bunları Bana İsimler’i ile aktarınız "dedi.  /Melekler "Sen Subhân'sın*. Bize öğrettiğinden başka bizim İlmimiz 2-031yoktur.  Elbette Sen Bilen'sin, Hakim'sin*."dediler. /Allâh: "Ey Âdem, bunları Onlar’a İsimleri ile bildir" dedi. O da bunları Onlar’a İsimleri ile bildirince Allâh buyurdu: "Size demedim mi Gökler’in ve Yer’in Gaybı’nı gerçekten Ben bilirim. Açığa vurduğunuzu da (bedea), ketmettiğinizi de Ben bilirim."

         /Hani Melekler’e: "Âdem'e Secde edin"* dedik de İblis'ten* başka hepsi Secde ettiler. O ise dayattı ve İstikbâr etti* ve Kâfirler’den* oldu. /Ve dedik ki "Ey Âdem, Sen ve Eş’in Bahçe'ye* yerleşin de onun dilediğiniz yerinden bol bol yiyin, ama şu Ağaç’a* yaklaşmayın. Yoksa Zâlimler’den* olursunuz." /Fakat Şeytân *ikisini oradan  kaydırdı ve böylece Onları  bulundukları  hâl’den çıkardı. Biz de "kiminiz kiminize Düşman olarak inin (ihbut)*, sizin için Arz’da belli bir Wakt’e kadar Yerleşim ve Meta vardır" dedik. /Ve derken Âdem Rabb'inden bir Takım Kelimeler *aldı.H Bunun üzerine Allâh Tewbesi’ni * Qabul etti. Elbette o Tewbeleri-qabuleden'dir*, Rahîm'dir. /Dedik ki "Oradan tümünüz inin (ihbut), artık ne Zaman size Ben’den bir Hidâyet gelir de kim Benim Hidâyetim’i izlerse Onlar için Korku yoktur, ve Onlar hüzünlenmeyecekler de." Küfreden ve Âyetler’miz’i* yalanlayanlarsa, Onlar Ateş* Ashâbı'dırlar ve orada  Kalıcı'dırlar.’ (el-Baqara /030-039)

 

 

 

    TERTİL I

 

                   Muqâbeleler:

 

(M.Özenoğlu/ 1 Ramazan 1431) İnsan’ın Sırr’ı Rabbinde Gizli’dir. Sırr’ı yakalamak Halife olmayı gerçekleştirme ile yakından ilgili olsa gerek. Neye ve kime Halife olacağız? İnsan’a mı yoksa başka bir şeye mi? İnsan Nefsi’ni Boyunduruğu altına almadığı müddetçe bu Halifelik Kuru bir Laf’tan İbâret kalır. Halifelik Liderlik ister. Önce ve en önemlisi Nefs’e karşı… Nerden başlamalı? Var olmanın Anlam’ı Qur’an ile Mündemiç ise, Nefs’in Terbiye’si için Ramazan’ımız bir Dirilme Ayı olmalı. Hücre’nin kendisini yenilemesi gibi Mü’min de Yaşantısı’nı Qur’an’a göre formatlamalı… Hilafet Liderlik ise başta Nefs’in Terbiye’si olmak üzere Yaşam’ın tüm Alanları’nı ‘bir ben vardır, benden içerû’ olan ben ile Dizayn etmek Zorunda’dır. Var olmayı gerçekleştirecek her Kul Halife olacaktır. Ekalliyet Ekseriyet’e Muqtedir olur. Ekalliyet Rabb’in Sırrı’nı İfşa etmemekten geçer. Hilafet Yolu’nda bu Sırrı saklayarak ve Farqı’nda olarak Mücâdele etmek Rabbin Hoşnutluğu’nu kazandıracaktır.