Ramazan Okumalar’ı

2001-2011

 

I.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

04 Ekim  2005/01.Cüz'den

 

cuz01-2005Aynı Dil’i konuştuğumuz, aynı Toprağı paylaştığımız İnsanlar’ın Yüzü’nü kaplayan Sevinç keşke Şehru Ramazan’a Mülâqi olmaktan kaynaklanıyor olsaydı. 40 Yıl’dır süren Çilesi’ni doldurmuş olan bir Derviş Edâsı’yla ,Mâşuku’na Wuslat Umudu’yla, Garb’ın Üzengileri’ni öpmeye giden Ekselanslarımız’ın daha bir kararttığı Leyl’in Sabâhı’ndayız. Bir zamanlar Rabb’lerinin kendilerini Âlemler’e Tafdil ettiğini hatırlatan Kardeşleri’ni  Fırqa-i Tahriq İlân eden , bir Zamanlar Rabb’lerinin kendilerini Âl-i Rûm’dan Necât’a çıkardığını Hatırlatanlar’ı Sîmâları’ndan tanıyıp Taqbih edenler’le Zamandaş olmanın Qahr’ı içindeyiz.  Bir Zamanlar ‘Kitâb’ ve Furqân’la Müşerref olmuş bir Millet’in; Sağ kalan Kadınları’nı, Kadınsıları’nı Rûm ile Katolik Nikâhı’na, Evlilik Müzâkereleri’ne götürme Surûr’u bu. Aşk-ı Memnû’nun Memnu Meyvesi’ni yemeğe üşüşen Kalabalıklar’ın Metreslik’le  Taltif edilmekten duydukları Mutluluk bu..  Furqânla Muqâbele değil, Âl-i Rûmla Müzâkere Waqt’i şimdi.

Furqân’ın Çağrı’sı, Qarye’ye (Qudüs-Mekke) Müteweccih; İsmâiloğulları’nın Wech’i Mısr’a (Garbî Roma’ya)… Qarye Yoksulluk demek onlar için, Göksel Ni’metler’in kendilerini Mükerrem kılacağına olan İnançlar’ı sarsılmış, Rabb’lerinin böylesi bir Wa’d’i olduğunu söyleyen ister bir Furqân olsun ister bir Qârii, Qalbler’i İtminân bulmuyor, Cehr’en görmedikce Wa’d’in Sâhibi’ni 40 Yıllık Uzun İnce İsrâları’nı sonlandırmayı düşünmemeye Yeminliler. ‘Hıtta’ Karın doyurmuyor, ‘Hıtta’ Şeref’le Müşerref  kılmıyor onları.. İzzet’i Mü’minler’in yanında aramaktan Müstefi olalı 40 Yıl olmuş.

Hz.Kelimu’llâh Qawmi’ni Özeleştiri’ye Da’wet etmişti. Hatalar’ı ile yüzleşmeye, Nefisleri’ni yeniden formatlayıp İhyâ etmeye.. Kelâmu’llâh bizi Bugün aynı Şey’e çağırıyor.. Sûre-i Baqara’nın Qıssa-yı Baqara’ya doğru ilerleyen Âyetler’i bizi bu Çetin Sınav’a hazırlıyor. Kesilecek Buzağımız ne? Qalblerimiz’e içirilen Kamuoyları’nda %leri 60’ın üzerinde seyreden Icl’imiz ne? Buzağısı’nı kesmeyenleri, kesemeyenleri kesecektir Âl-i Rûm.. Ebter olması Nâ-Mümkün bir Ümmet’in; Ebter olacak, budanacak Dalları’ndan olmaktan İstiâze Waqt’i ey Varoluş Kuşağı!

 

Alıntı:

 

            2-050            ‘Ey İsrâiloğulları! Size bağışladığım Ni’metim’i ve Sizi bir zamanlar Âlemler’e Tafdil ettiğimi * hatırlayın. Ve Öyle bir Gün’den sakının ki Hiçkimse, Hiçkimse’ye  birşey ödeyemez ve Kimse’den bir Şefaat* Qabul edilmez ve Kimse’den bir Fidye* alınmaz ve Yardım görülmez.

/Sizi en dayanılmaz İşkenceler’e uğrattıklarında Fir'awun* Âilesi'den  kurtardığımızı anın. Onlar Kadınlarınız’ı Diri bırakıyorken Oğullarınız’ı boğazlıyorlardı. Bunda Sizin için Rabb'inizden Büyük bir Sınav* vardı. /Ve  hani Sizin için Deniz’i yarıp, Sizi kurtarmıştık ve Siz Fir'awun Âilesi’ni seyrederken onları boğmuştuk.

/Hani Mûsâ'ya* Kırk Gece* waadleşmiştik ama Siz onun arkasından Buzağı’ya*  tapınmış böylece Zâlimler’den olmuştunuz. Bundan sonra  şükredesiniz* diye sizi affettik. /Sonra Hidâyet’e eresiniz diye Mûsâ'ya Kitâb'ı* ve Furqân'ı* verdik. /Hani Mûsâ, Qawmi’ne demişti:" Ey Qawmim! Siz Buzağı’yı İlâh edinmekle kendinize zulmettiniz. Hemen Yaratanınız’a* Tewbe edip kendinizi temizleyin. Bu, Yaratanınız* katında Sizin için daha Hayırlı’dır. Bunun üzerine Allâh Tewbeleriniz’i Qabul etti. Elbette o Tewbeleriqabuleden'dir, Rahîm'dir.

/Ve hani demiştiniz:" Ey Mûsâ! Biz Allâh'ı Cehren görünceye kadar Sana inanmayacağız." Bunun üzerine Siz bakınırken Yıldırım çarpmıştı Sizi. Sonra şükredesiniz diye, sizi Ölümünüz’den sonra dirilttik.  Sizi üzerinizdeki Bulutlar’la gölgelendirdik ve Size Kurdet-Helva’sı* ve Bıldırcın* indirdik. Size Rızıq olarak verdiklerimizin Tayyibi'nden* yiyin." Onlar Bize zulm’etmediler, ancak kendilerine zulmettiler*.

/Ve Hani, demiştik ki:"Şu Kent’e* girin ve orada istediğiniz yerde bol bol yiyin, yalnızca secde ederek Kapı’sından girerken " bağışla/hıtta"* deyin. Hatalarınız’ı* bağışlayalım. Muhsinler* için daha da artıracağız. " /Ama zulmedenler kendilerine söylenen Söz’ü bir başkası ile değiştirdiler. Biz de o Zulmedenler’in Fesâd yapmalarına karşılık, üzerlerine Gök’ten Ricz*  indirdik. (el-Baqara /047-059)

 

 

 

    TERTİL I