III.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

14 Eylül 2007/03.Cüz’den

 

cuz03-2007

Baş Kısmı Baqara, son Kısmı Âl’i İmrân Sûresi’nin Âyetler’i  arasında 10’ar Sayfa ile paylaştırılmış olan 3.Cüz’ü Okumam’da, ‘Welâyet’ ‘ ve ‘Taqıyye’ İlişki’si üzerinde konuşan Aşr’da duraklıyorum. Medine’de olan bir Mü’min’in Mekke’de bıraktığı bir Yakın’ı ile Welâyet İlişkisi’ni sürdürdüğünü düşünün. Sinesi’nin bildiği bu İlişki’yi Mü’min Kardeşleri’inden saklamaktadır. Bir Dönüş’ün kendisine olduğu, Açık-Gizli, Yer’de-Gökte olan Herşey’i bilen Biri’ne olan Dönüş.. Bu Münâsebet’in Şerr olduğu Muhaqqaq. O Şerr ile  Din Gün’ü arasının ne kadar Uzak olmasını isteyecektir, bunu bir düşünsenize.. 

Bir de Mü’min ve Kâfir’in Meskun olduğu Mahaller’i birleştirerek okuyalım.

Medine’ye Hicret etmeyerek Mekke’de kalmış bir Mü’min’in Zorlandığı Welâyet.. Ama Qalb’i İmânı’ndan bir An sıyrılmamış bir İnanç Er’i..  Zâhir’deki Şerr’i Temiz’e çıkarak Sine’nin Şehâdeti’ni yalnız Allâh bilmektedir.

                        Bir de Fetret Dewri’nin Küreselliği’nde Weled Bush’un Ramazan Ayınız’ı Tebrik ettiği bir Dünyâ’da Ilımlı, Ehlî İlişkiler’i Masa’ya koyun, bakalım nasıl görünüyor? Sözde Weliyyu’l-Emr Kullar’ı ve Taqiyyecikler.  Aman yâ Rabbi!

 

 

Alıntı:

 

 ‘Mü'minler* 3-029Mü'minler’i bırakıp da Kâfirler’i* Weliler* edinmesin. Kim böyle yaparsa artık Allâh'la bir İlişiği yok’tur. Ancak Onlar’dan Korunma Gayesi ile sakınmanız* başka. Allâh Sizi kendisiyle sakındırır, Varış* Allâh'adır. /De ki: "Sineler’de* olanı gizleseniz de açığa vursanız da, Allâh O’nu bilir. Ve Gökler’de olan’ı da Yer’de olan’ı da bilir. Allâh Herşey’e Güçyetiren'dir*. /Her bir Nefs’in Hayır’dan yaptıklarını Hazır bulduğu ve her ne Kötülük* işlediği ise onunla kendisi arasında Uzak bir Mesafe olmasını istediği o Gün’ü düşünün. Allâh sizi kendisi ile sakındırır. Allâh Kulları’na* karşı Şefkatli olan’dır*." (Âl-i İmrân/028-030)