III.Cüz

 

 

2001 2002 2003  2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

02 Eylül 2008/03.Cüz'den

 

            19.Sûre Meryem Ad’ı ile anılır. Mekke Yılları’nın Hâtıra’sı.. Baqara Sûresi‘nden 2 Âyet’te Ad’ı geçen Îsâ’nın cuz03-2008Tebliğ’i ile tanıştırılırız  3.Cüz’ün Âl-i İmrân Sûresi’nde. Çamur’a batmış İsrâiloğulları’na yeniden Allâh’tan bir Rûh üfleyebilmek, Bütün Çaba’sı buydu Mesih’in.

            Necrânlılar’a bu Rûh’u üflemek istedi Mesih’in Müjde’si de..

            Umre için Âdem’in Beyti’ni doldurmuş Yüzbinler’ce Îsâ’nın gerçek İnanır’ı, Çamur’dan Halqolmuş Mü’minler’in Haberi’ni Medine’ye uçur ey Hüdhüd.. Yeryüzü’nde Meryem’e en Yakın Kadınlar şu Tawaf’ta Gözyaşı dökenler ve Doğu’da Batı’da onların Kardeşler’i, Kızlar’ı.. Meryem’i Ana bilen Tüm Yeryüzü Sâkinler’i, onunla Ruqu etmek, onun gibi Âkifin olmak için bekliyor sizi Eviniz ey Obdachloslar. Ensârınız burada..

            Nebi-i Muhterem Medine’li Naqipler’den Ensâr diye Söz ettiğinde bu Âyetler yoktu henüz Mekke’nin Gündemi’nde.. 12’ler Yesrib’i Qur’ân’la feth’etmeye bu Ev’den uğurlandılar.

            Her Hacc ve Umre Küresel Medine için Ensârı’nı yine buradan salıyor Dünyâ’nın Dört bir Tarafı’na..

                        Dört bir Taraf’a uçuşun İbrâhim’in Kuşlar’ı, Îsâ’nın Heyet-i Tayr’ı.. Bu Saniyeler’i Ölümsüz Kareleri’nle resmet ey Hüdhüd.

 

Alıntı:

 

 ‘Hani Melekler* de "Meryem*, Kuşkusuz Allâh Seni seçti*, Seni arındırdı* ve Âlemler’in* Kadınlar’ı* üzerine seçti " demişlerdi. /"Meryem, Rabb'ine Gönül’den itaatte* bulun, Secde* et ve Ruqu* edenler’le birlikte Ruqu et."/Bunlar, Gayb* Haberleri’ndendir*. Bunları Sana wahy’ediyoruz*. Onlar’dan hangisi Meryem'i Sorumluluğu’na* alacak diye Qalemleri’yle* Kura* atarlarken Sen yanlarında değildin, çekişirlerken* de yanlarında değildin ./Hani Melekler, demişti ki: "Meryem, doğrusu Allâh, kendinden bir Kelime'yi* Sana müjdelemektedir*. O'nun Ad’ı Meryem Oğlu Îsâ Mesih'tir*. O, Dünyâ’da* da, Âhiret'te* de 11-004Onurlu* ve Muqarrebler'dendir*. /"Beşik’te* de, Yetişkinliğinde* de İnsanlar’la konuşacaktır. Ve O Sâlihler'dendir*."/"Rabbim, Bana bir Beşer* dokunmamışken, nasıl Bana bir Çocuk olabilir?" dedi Meryem. Allâh neyi dilerse yaratır*. Bir İş’in* olmasına karar verirse, yalnızca ona "ol* "der, o da hemen oluverir."/"O'na Kitâb'ı*, Hikmet'i*, Tewrât'ı* ve İncil'i* öğretecek." / İsrâiloğulları'na* Elçi* kılacak. "Gerçek şu ki, Ben Size Rabb'inizden bir Âyet’le* geldim. Ben Size Çamur’dan* Kuş biçiminde* bir Şey oluşturur, içine üflerim*, o da hemencecik Allâh'ın İzni’yle* Kuş oluverir. Ve Allâh'ın İzni’yle Doğuş’tan Kör’ü*, Alacalı’yı* iyileştirir ve Ölü’yü* diriltirim*. Yediklerinizi* ve sakladıklarınızı* Size bildirebilirim*. Kuşkusuz eğer inanmışsanız Sizin için kesin bir Âyet var’dır."/"Tewrât'tan önümde bulunanı doğrulamak ve Size Haram* kılınan bazı Şeyler’i Size Helâl* kılmak üzere, Size Rabb'inizden bir Âyet’le geldim. Artık Allâh'tan ittiqa* edin ve Bana itaat* edin."/"Gerçekten Allâh, Benim de Rabb'im, Sizin de Rabb'inizdir. Öyleyse O'na İbâdet edin. Mustaqim Sırat budur."/Nitekim Îsâ, Onlar’dan Küfr’ü* sezince*, dedi ki: "Allâh için Bana Yardımedici'ler* kimdir?" Hawâriler*: "Allâh'ın Yardımcılar’ı Biz’iz. Biz Allâh'a inandık. Bizim gerçekten Müslümanlar* olduğumuza Şâhid* ol" dedi. /"Rabb'imiz, Biz indirdiğine inandık ve Elçi’ne tabi* olduk. Böylece Bizi Şâhidler’le beraber yaz." /Onlar bir Düzen* kurdular. Allâh da bir Düzen kurdu. Allâh Planlayanlar’ın en Hayırlı’sıdır*. * (Âl-i İmrân/ 042-054)

 

                                                                                                                                                                                                                   

Kalanlar:

 

Baqarâ     258-259

         275-286

Âl-i İmrân 001-006

              008-013

              021-027

              031-032

              055-080