III.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

17 Ekim 2004/03.Cüz'den

 

cuz03-2004            Kendisine indirilen’den ve Muhtewiyâtı’ndan İlk Emin olan’dı el-Emîn Rasûl.. Allâh ve Melekûtu’nun Arz’daki, Açılım’ı olan Kütüb ve Rusûl’un Ortak Tebliği’ne İnanc’ı haykırdı Mekke Medine Hattı.

            Wasat Ümmet’in Wus’atı’na Tahmil olunan Emânet’i bize taşıdığı Medeniyet.

            Her ne Nâzil olmuşsa Haqq’dan yana işittiğimiz;  ‘onların Cümlesi’ne İmân ettik, İtaat edeceğiz.. Sana varana dek Ey Mewlâmız; Qawmi’l-Kâfirin’e karşı Nusret et bize..

            Taqâtı’mız içinde olan Sorumluluklarımız’ı Îfâ etmede  Unuttuklarımız ve Yanıldıklarımız için Gufran Sâhibi’in Mağfireti’ne sığınıyoruz. Merhamet et bize..

         Sûre-i Baqara’nın Hitâm’ı işte bu Müthiş Duâ Cümleler’i.

             Bellekler’e bir Mir’ac Hediye’si olarak kazınan ‘Amene’r-Rasûlu’ Salât-ı Îşa sonrası bir Wird olarak taclandırılmıştır.

 

 

Alıntı:

 

2-286Elçi*, kendisine Rabb'inden indirilene İmân etti*, Mü'minler* de. Tümü, Allâh'a, Melekleri’ne*, Kitapları’na* ve Elçileri’ne* inandı.

‘O'nun Elçileri’nden hiçbirini ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışla*, Varış ancak Sana'dır.’

/Allâh, hiç kimseye Güç yetireceğinden (Wus’at)* başkasını yüklemez. Onun Kazandığı lehine, kazandıkları da aleyhinedir.

‘Rabb'imiz, unuttuklarımızdan* ya da yanıldıklarımızdan* dolayı Bizi Sorumlu* tutma.  Rabb'imiz, Biz’den öncekilere yüklediğin gibi Bize de Ağır Yük* yükleme.  Rabb'imiz, kendisine Güç yetiremeyeceğimiz ( Taqat)* Şey’i Bize taşıtma. Bizi affet, Bizi bağışla, Bizi esirge. Sen Bizim Mewlâmız’sın*. Kâfirler* Topluluğu’na karşı da Bize Yardım et*." (el-Baqara/285-286)