V.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

27 Eylül 2006/05.Cüz'den

 

 

cuz05-20065.Cüz Bütün olarak Nisâ Sûresi’nden oluşmaktadır. Sûre’nin Baş Kısmı 4.Cüz’de, Son Kısm’ı ise 6.Cüz’de yer alıyor.

Medine’de oluşturulan Yeni Ümmet’in Tağut olarak resm’olunan  Tuğyan’dan Kopuş Süreci’nin taçlandırıldığı Anlar..  Ve yaşadığımız Anlar… 2000ler’in Dünyâsı’nda Uygarlık Değişimi’nde Gönüllü Önderliğe Soyu’nan ‘Temiz İnsanlar’ın Torunlar’ı’ Roma’nın küreselleşmesine tahqiqen katılarak  AİHM’ni kutsuyorlar. Belki Medine’ye rağmen bir Tercih değil bu, ama bonkerce bir ‘Âdil Melik’ Kredi’si.. Münzel’i İnkâr üzerine oturmuş bir Yargı Tekeli’ne ‘Ulemâ’yı hatırlatma gibi ‘Gel ve Git’ler.. Güncelleştirme’nin Benzemezlikler’i içermediği İstisnâ’sı ‘birileri için gerekir’ diye de eklemeli..

 

 

Alıntı:

4-064 Sana indirilin’e ve Sen’den önce indirilen’e* gerçekten inandıklarını ileri sürenleri görmedin mi? Bunlar Tağut'un* önünde Muhâkeme* olmayı istemektedirler. Oysa Onlar O’nu reddetmekle* emrolunmuşlardı. Şeytân* da Onlar’ı Uzak bir Sapıklık’la* sapıtmak ister. /Onlar’a "Allâh'ın indirdiğine* ve Elçi'ye* gelin" denildiğinde, o Münâfıqlar’ın* Sen'den kaçtıklarını görürsün. Öyleyse nasıl olurda kendi Elleri’nin* sundukları Sonuc’u Onlar’a bir Musibet* İsâbet eder. Sonra Sana gelerek "Kuşkusuz Biz İyilik’ten* ve Uzlaştırmak’tan başka bir Şey istemedik" diye Allâh'a Yemin* ederler. İşte bunların Allâh Qalpleri’nde* olanı bilmektedir. /O halde Sen Onlar’dan yüzçevir. Onlar’a Öğüt* ver ve Onlar’a Nefisleri’ne* ilişkin Açık ve Etkileyici Söz* söyle. /Biz  Hiçbir  Elçi'yi*  Allâh'ın İzni’yle* kendisine İtaat* edilmesinden başka birşeyle göndermedik. Onlar kendi Nefisleri’ne* zulm’ettiklerin* de şâyet Sana gelip Allâh'tan Bağışlanma* dileselerdi ve Elçi* de Onlar için Bağışlama dileseydi elbette Allâh'ı Tewbeler’i* Qabul eden, Rahîm* olarak bulurlardı. /Asla. Rabb'ine andolsun aralarında çekiştikleri Şeyler’de Seni Hakem* kılıp sonra Senin verdiğin Hükm’e* içlerinde Hiçbir Sıkıntı* bulunmaksızın tam bir Teslimiyet’le* Teslim olmadıkca İmân etmiş olmazlar. /Eğer gerçekten Biz Onlar’a "Kendinizi öldürün* veya Yurtlarınız’dan* çıkın" diye yazmış olsaydık Onlar’dan Az bir Bölüm’ü dışında bunu yapmazlardı. /Onlar kendilerine verilen Öğüt’ü* yerine getirselerdi bu Kuşkusuz Onlar için Hayırlı* ve Sağlam- daha Güçlü olurdu. /Biz de Onlar’a o zaman yanımızdan Büyük bir Ecir* verirdik. Ve Onlar’ı elbette Dosdoğru Yol’a* iletirdik. /Allâh ve Elçisi’ne kim İtaat* ederse işte Onlar Allâh'ın kendilerine Ni’met* verdiği Rasûller*, Doğrular* ve Doğrulayanlar, Şehidler* ve Sâlihler’le* beraberdir. Ne İyi Arkadaş’tır* Onlar. Bu Fadl* Allâh'tandır. Bilen olarak Allâh yeter.’ (en-Nisâ/060-070)