V.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

10 Kasım 2002/05.Cüz'den

 

            Kibir’den Uzak, Allâh’a Nisbetli, O’nun Ontolojik Biricikliği’ni İhlal etmeyen bir Çizgi üzerinde gelişen ‘İhsân’...

cuz05-2002                        Anne’ye, Baba’ya, Yakınlar’a, Yetimler’e, Yoksullar’a, Yakın Komşu’ya, Uzak Komşu’ya, Arkadaş’a, Yolda kalmış’a ve ‘Eymân altında’ bulunanlar’a... Tüm Cemiyet’i kuşatan Geniş bir ‘İhsân Şemsiye’si’. Dünyâ ve Âhiret ‘Hasenesi’ni isteyen’den, ‘Hüsnâ’yı Tasdiq etmiş’den ‘İhsân’dan başka ne Sudûr eder?

            Kibirliler’ ‘Cimri’dirler ve ‘Cimriliği’ emrederler. Yanlarından geçmeye görün, Hayır için bir Şey ister mi diye Korkuları’ndan başlarlar nasıl ‘Borç’ içinde olduklarını anlatmaya.. Hiç de Yardım’a Müsâit bir Zaman’da olmadıklarını ispatlamaya... Sadaqa veresiniz gelir... Ama Allâh sadece ‘Aşağılatıcı bir Azâb’ı vermeyi Lâyık görür onlara..

            Ya vermek Zorunda kalırsa, Qalb’i veremeyenler... ‘Vermiş görünmeyi’ verirler ancak.. Riyâkâr’dırlar.. Falan’a, Filan’a verdiklerini İfşâ etmeden verdikleri ile Hoşnut olamazlar.. Allâh’a Âhiret’te Hasene isteyen’e yakışmaz bu Tutum. O Allâh’la yürüyen değildir. Şeytân’ın Arkadaşı’dır.. Allâh’ın kendisine verdiği Rızq’ı veremeyen’e başka ne yakışır? Durumu’nu Mâzur Gösterici ne uydurursa uydursun ( En Kötüleri’nden biri de , ilerde vereceği Anlayışı’dır ) Allâh Haqiqat’i bilmektedir..

            Veren, verebilen, Katları’yla kendisine dönüşün de Tanığı olandır. 21.yy.ın Başında ‘Bu Ülke’nin yaşadığı Büyük Ekonomik Kriz’in Mağdur’u Mahrûmlar’ın Açlığı’nı, Âileleri’nin İâşesi’ni karşılamakta çektiği Sıkıntı’yı farq’etmek için Oruç tutuyorsunuz. 10 Kasım Sirenleri’nin sağırlaştığı Kulaklarınız’ın Pası’nı açsın için konuşuyor Aşağıdaki Nisâ  Âyetler’i... Kendini Muhâtab bilene ‘Ne Mutlu’!

 

Alıntı:

 

                        ‘Allâh'a İbâdet edin* ve O’na hiçbir şeyi Şirk* koşmayın. Anne Baba’ya* Aqraba’ya*, Yetimler’e,* Yoksullar’a, Yakın Komşu’ya*, Uzak Komşu’ya *yanınızdaki Arkadaş’a*, Yolda kalmışa* ve Eymânınız’la* Temlik* ettiklerinize Güzellik’le davranın*. Allâh hiç bir Büyüklenip Böbürlenen’i* sevmez. / Onlar Cimrilik’te* bulunurlar. İnsanlar’a da Cimriliği emrederler ve Allâh’ın Fazlı’ndan* kendilerine verdiğini Gizli* tutarlar. Biz o Kâfirler’e Aşağılatıcı bir Azâb* hazırlamışızdır. Ve onlar Malları’nı* İnsanlar’a gösteriş* 4-040olsun diye İnfâq* ederler. Allâh'a ve Âhir Gün'e* de inanmazlar. Şeytân* kime Arkadaş* olursa, artık o ne Kötü* bir Arkadaş’tır. /Allâh'a ve Son Gün'e inanarak* Allâh'ın kendilerine verdiği Rızıq’dan* İnfâq etselerdi aleyhlerine mi olurdu? Allâh onları iyi Bilen'dir*. /Gerçek şu ki Allâh Zerre* Ağırlığı* bile Haqsızlık* yapmaz. Bir İyilik* olursa onu kat kat kılar ve kendi yanından Büyük bir Ecr* verir.

/Her Ümmet’ten* bir Şâhid* getirdiğimiz ve onların da üzerine Seni Şâhid olarak getirdiğiniz zaman Durumları nasıl olacak? O Gün küfredip de Elçi'ye* İsyân edenler*, yerle bir olmayı isteyecekler. Oysa onlar Allâh'tan hiçbir Söz’ü* gizleyemezler. (en-Nisâ/036-042)