V.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011


            04 Eylül 2008/05.Cüz'den

 

cuz05-2008Nisâ Sûresi'nin bu Cüz’de Savaşlar’la İlgili Tahlilleri’ni taqiben gelen Aşağı’daki Âyetler’i Münâfıqlar’la İlgili daha başka Açıklamalar izleyecektir.

Baqara Sûresi'nde Tüm İnsanlığı Silm’e Dâwet eden Ses, Sesi’ne ‘İşittik ve İtaat ettik’ diyen Müslümanlar’ı Selâm Yurdu’nda Büyük Dayanışma’ya (Şefaat) Dâwet ediyor. Kim ne yaparsa kendine yapmaktadır aslında. Qıyâmet Günü’nün Büyük İctimâsı’nda ‘lâ İlâhe illa’llâh’ Sancağı’nın altında toplananlar haqqında Qur’ân Şefaat için ne söylemiştir biliyoruz.  Tahiyyât’ı yayanlar, her bir İyiliği Sâhibi’ne bu Dünyâ’da en Azı’ndan Misli’yle dönderebilenler’in  bir ‘Gölgelik’ bulabileceği Gün’dür o Gün.  Sözü’nde Allâh’tan daha Sâdıq olan kim olabilir? Muqîd, Hesâb Sâhibi olabilir?

Milyarlar’ın Temsilci’si Yüzbinler Tawaf’talar. Göçmen Kuşlar, Tunalar Selâm söylüyorlar. Burak Selâm’la yol alıyor. ‘Tahıyyâtu’l-Mescid’deler. Mescidler’in Ana’sı Beytu’llâh’ın Selâmınız’ı Yer’de koyacağını düşünebilir misiniz? Mescidler Secde Mahalli, Secde edenlere Secde ile Karşılık veriyor Melâike. Mescidler Salât Mahalli. Salat’ta Beytu’llâh’a, Mirâc’ın Mahalli’ne yönelir Yüzler. Salât Mir’ac’tır çünkü. Salât Tahiyyât Maqâmı’dır, Tahiyyâtımız’a en Güzel Karşılık alma Maqâm’ı.. Mü’min’in Nazarı’ndan korkun ey Ehl-i Dünyâ, O Tahiyyât Nazarı’yla bakar çünkü, Selâm değer sonra size..

 

 

      Alıntı:

4-088 

            "Kim Güzel bir Aracılık’la* İnsanlar’a Yardım edip Şefaat’te* bulursa O’ndan kendisine de bir Hisse* düşer, kim de Kötü bir Aracılık’la Aracılık’ta bulursa yine kendisine bir Pay var’dır. Allâh Her birşeyi Koruyan'dır*. /Bir Selâm* ile selâmlandığınızda Siz ondan daha Güzel’i* ile ya da en azından aynısıyla ile Karşılık verin. Elbette Allâh Herşey’in Hesâbı’nı* Kusursuz yapan’dır. /Allâh, O'ndan başka İlâh* yoktur. Kendisinde Kuşku bulunmayan Qıyâmet Günü'nde* elbette Sizler’i toplayacaktır. Allâh'tan daha Doğru Sözlü* kim’dir?’ (en-Nisâ/085-087)