V.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

08 Ekim 2005/05.Cüz'den

 

            Aşağı’ya alıntılanan Nisâ cuz05-2005Sûre’si Âyetleri’nin Nuzul Süreci’nin Medinesi’nde ‘Yaşanmışlıklar’ üzerine Nâzil olduğu Ma’lum.. İçlerinde Allâh’ın Rasûlu’nun bulunduğu bir Periyod’da Mü’minler arasında Muqâtele nasıl olabilmişti? İslâm sâyesi’nde ‘Kardeşler’ Hâli’ne getirilmiş bir Ümmet içinde, kendisine ‘Selâm’ verene ‘Sen Mü’min değilsin’ nasıl denilebilmişti? Allâhu Müteâl, ‘Dünyâ Hayâtı’nın Fâni Kazanımları’nın altını çiziyor, Tekrarı’nı Ebedî olarak Mü’minler arasından kaldırmayı amaçlayan Qarar’ı Beyân buyuruyordu:

            ’Bir Mü’min’i taammüden öldürmek, Ebedî Cehennem’de yaşamayı Göz’e almak demektir.’

            Kitâbı’nda bu Hükm’ün yer aldığı bir Medeniyet’in Ewlâdlar’ı nasıl oluyor da bu Korkunç Cinâyet’i, içlerinde Hz.Rasûl’un Pak Ewlâdı’nın da bulunduğu Fiten’de İcrâ edebilmişti? Nasıl oluyor da Qıraât Wasatımız hala bu Cürümler’e İmza atabiliyor, nasıl oluyor da 1 Milyarlık bir Seyirci ile Cinâyetler Reytingleri’ne Reyting katabiliyor, Islâh’ı, Barış’ı Tesis edemiyor? Utanıyor, Rabb’imize sunacak Mârezet bulamayacağımız için Hawf duyuyorum. Ay geçmiyorki Wuqu bulan, Şuyu bulan Yaralarımız’a Yara katan Ahbâr ile Qalbimiz’deki Karartı biraz daha koyulaşmaya başlamasın.

 

Alıntı:

4-094 

Bir Mü'min’e* Hata dışında bir başka Mü'min’i öldürmüş* olamaz. Kim bir Mü'min’i Hataen* öldürürse, Mü'min bir Köle’yi *Özgürlüğü’ne* kavuşturması ve ölenin Âilesi’ne Teslim edilecek bir Diyet* vermesi gerekir. Onlar’ın bunu Sadaqa*olarak bağışlamaları başka. Eğer O, Mü'min olduğu halde Size Düşman* bir Topluluk’tan ise, bu durumda da Mü'min bir Köle’yi Özgürlüğü’ne kavuşturmalıdır. Şâyet aranızda Anlaşma* olan bir Topluluk’tan ise, bu durumda da Âilesi’ne bir Diyet* ödemek ve bir Mü'min Köle’yi Özgürlüğü’ne kavuşturmak* gerekir. Bulamayan ise, aralıksız olarak İki Ay Oruç* tutmalıdır. Bu, Allâh'tan bir Tewbe* İmkânı’dir. Allâh, Alîm'dir*, Hakîm'dir*. /Kim de bir Mü'min’i Qasten* öldürürse ve Yürek’ten bir Tewbe de etmemişse O’nun da Cezâ’sı, içinde Ebedi* kalmak üzere Cehennem'dir*. Allâh O’na gazaplanmış*, O’nu la’netlemiş* ve O’na Büyük bir Azâb* hazırlamıştır. /Ey İmân edenler, Allâh Yolu’nda* Cihâd’a Adım attığınız zaman gerekli Araştırma’yı* yapın ve Size Selâm* verene, Dünyâ Hayâtı’nın* Geçiciliği’ne* hevesle : "Sen Mü'min değil’sin" demeyin. Asıl çok Ganimet*, Allâh katındadır, bundan önce Siz de böyle idiniz. Allâh Size Lutuf’ta bulundu. Öyleyse iyice Açıklık* kazandırın. Elbette Allâh, yaptıklarınızdan Haberdâr'dır*. " (en-Nisâ/092-094)