V.Cüz

 


2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

2011

 

19 Ekim 2004/05.Cüz'den

 

cuz05-2004’Münewwer Medinenin Bütün Evleri’ne Sirâyet etmese de en-Nûr’un Gündemleri’nde Başköşe’ye oturduğu Kesin’di.  Sözü Sûre-i Nisâ’nın 58-59 Âyetleri’nde ‘Emânet’i ‘Ehli’ne Tewdi etmeye çağıran Buyruklar’a Muqaddime edilen 44.Âyet’e  ve Sonrası’nda ‘Kendilerine Kitap’tan Pay verilenler’le ‘Derin bir Haqiqat’le yüzleştirilenler’e getiriyoruz..  Kendisine Büyük bir Mülk verilen ‘Âl-i İbrâhim’in Emâneti’ni taşıma Ehliyeti’ni yitirmişlerdir. Artık Mülk’ten bir Paylar’ı yoktur Lânetu’llâh’ın.. Kitâb ve Hikmet verilenler olarak Âl-i İbrâhim’in Zikr’i bir Üst Başlık açmaktadır. İsmâil’den Rasûl-i Ekrem’e uzanacak Atalar’ı uyarılmamış Ümmî Çizgi’de Kitâb verilenler’den..

 

 

 

Alıntı:

 

4-048‘Kendilerine Kitap'tan* bir Nasip* verilenler’in Dalâlet’i* Satın* aldıkları ve Sizin de Yol’dan sapmanızı** istediklerini görmedin mi? Allâh Sizin Düşmanlarınız’ı daha İyi Bilen’dir*. /Bir Weli* olarak Allâh yeter*. Bir Yardımcı* olarak da Allâh yeter. /Kimi Yahudiler* Kelimeler’i* kondukları Yer’den saptırırlar ve Dilleri’ni* de eğip bükerek ve Din’e bir Kin* besleyerek "Dinledik* ve karşı geldik*, işitmez olası (Râina: bizi güt) " derler. /Eğer onlar "işittik ve İtaat ettik*, Sen de işit ve Bizi gözet*" deselerdi elbette kendileri için daha Hayırlı* ve daha Doğru olurdu. Fakat Allâh Onlar’ı Küfürler’i *dolayısıyla la’netlemiştir*. Böylece Onlar az bir Bölüm’ü dışında inanmazlar. /Ey kendilerine Kitap verilenler, bir takım Yüzler’i* silip de arkalarına çevirmeden  veya Sebt* Adamları’nı lanetlediğimiz gbi Onlar’ı da lanetlemeden* önce Yanınızdaki'ni Doğrulayıcı* olarak indirdiğimize İmân edin. Allâh Emr’i* yapılagelmiştir. /Gerçekten Allâh kendisine Şirk* koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında Günâh’ı ise dilediğine bağışlar*. Kim Allâh'a Şirk koşarsa doğrusu Büyük bir Günâh’la* İftira* etmiş olur. /Kendi Nefisleri’ni* Temiz’e çıkaranlar’ı* görmedin mi? Hayır, Allâh dilediğini arındırır. Onlar bir Fetil* kadar bile Haqsızlığa uğratılmazlar. / Allâh'a karşı nasıl Yalan söylüyorlar* bir bak. Bu Apaçık bir Günâh* olarak yeter. /Kendilerine Kitap'tan bir Pay verilenler’i* görmedin mi? Onlar  Tağut'a* ve  Cibt'e* inanıyorlar ve  diğer Küfredenler için "Bunlar İmân edenler’den daha Doğru bir Yol’dadır" diyorlar. İşte bunlar Allâh'ın kendilerini lanetlediğidir. Allâh'ın kendisini lanetlediğine hiçbir Yardımcı bulamazsın. /Yoksa Onlar’ın Mülk’ten* bir Paylar’ı mı var? Eğer böyle olsaydı İnsanlar’a bir Nekir* bile vermezlerdi. /Yoksa Onlar Allâh'ın kendi Fadlı’ndan* İnsanlar’a verdiklerini mi kıskanıyorlar?*

/Doğurusu Biz İbrâhim Âilesi'ne Kitab'ı* ve Hikmet'i* verdik. Onlar’a Büyük bir Mülk* de verdik. Böylece Onlar’dan kimi O’na inandı kimi Sırt çevirdi*. Çılgın Ateş* olarak Cehennem* yeter. /Âyetlerimiz’e karşı Küfredenler’i Elbette Ateş'e sokacağız. Deriler’i* yanıp döküldükce Azâb’ı* tadmaları için Onlar’ı başka Deriler’le* değiştireceğiz. Gerçekten  Allâh  Azîz'dir* ve Hakîm'dir*. ‘ (en-Nisâ/044-057 )