VI.Cüz

 

 

2001 2002 2003 2004 2005 2006  2007 2008 2009 2010

2011

 

28 Eylül 2006/06.Cüz'den

cuz06-2006

 ‘Semâwî Sofra’nın birbirlerini Musaddıq olarak Nâzil olan Rızıqları’dır Tewrât, Meryemoğlu Îsâ’ya indirilen İncil ve Rasûl-i Ekrem’e indirilen ‘Bu Kitap.  Âyetler,  Suhûf-u Ûlâ’Suhûf-u Uhrâ’ya bağlar, Hidâyet ve Nûr’daki Dewâmlılığın altını çizer.  Enbiyâ’nın Yahudiler’e kendisiyle hükm’ettiği Tewrat’la Ehl-i İncil’in Nebi’si de hükmetti. Allâh’ın Tewrât’ta yazdığı Qısas’la hükmetmeyeni Zâlimler olarak Wasıflayan Âyetler’e Medineliler de kendilerini Muhâtab bildiler.

Saat’in Zaman’ı gelene dek Silm’e yönelik Çağrı’nın Dâiler’i olacak olan bir Ümmet, Hayır’da Yarış’nın öne geçeni olmaya Gayretleri’ni sürdürecekler. Rabbâniyyûn, Ahbâr ve Ehl-i İncil, Humaniter Paradigma’ya yaslanma yerine Allâh’ın Âyetleri’ni az bir Paha’ya satmama Kararlığı’nda olurlarsa İlâhî Şeriat ve Minhâc’da Ortak Kelime’ye yürüyeceklerdir. İlâhî Meşiyet’in ‘Ümmeten Wâhiden’ haqqındaki İkrâh’ı Kerih gören Beyânı’na Râm oluyoruz.

 

 

Alıntı:

 

5-046‘Gerçek şu ki Biz Tewrât'ı* içinde bir Hidâyet* ve Nûr* olarak indirdik. Teslim olmuş Nebiler* Yahudiler’e* O’nunla hükm’ederlerdi*. Rabbâniyyûn* ve Ahbâr* da Allâh'ın Kitâbı'nı* Muhâfız* ve O'nun üzerine Şâhidler * olduklarından. Öyleyse İnsanlar’dan korkmayın* Ben’den korkun ve Âyetlerim’i* az bir Paha’ya* Karşılık satmayın*. Kim Allâh'ın indirdikleri ile hükm’etmezlerse* işte onlar Kâfirler’dir*. /Biz O'nda onların üzerine şöyle yazdık: "Can’a Can*, Göz’e Göz*, Burun’a Burun*, Kulağa Kulak*, Diş’e Diş* ve Yaralar’a* Qısas* vardır. Ama kim bunu Sadaqa* olarak bağışlarsa o kendisi için bir Keffâret’tir*. Kim Allâh'ın indirdiği ile hükm’etmezse işte onlar Zâlimler’dir*. /Eliniz’deki Tewrât'tan olanı Musaddıq* olarak Meryem’oğlu Îsâ'yı* onların İzleri’ne* ekledik ve O'na içinde Hidâyet* ve Nûr* olarak önündeki Tewrât'ı  doğrulayan ve Muttaqîler icin Hidâyet ve Öğüt olan İncil'i* verdik. İncil Sâhipleri* Allâh'ın O’nda indirdikleri ile hükm’etsinler. Kim Allâh'ın indirdikleri ile hükm’etmezse işte onlar Fâsıqlar’dır*. /Sana da önündeki Kitap'tan olanı Tasdiq edici olarak ve O’na bir Şâhid olarak Kitab'ı* indirdik. Öyleyse aralarında Allâh'ın indirdiği ile hükmet ve Sana gelen Haq’tan* sapıp onların Hewâları’na* uyma. Sizin her biriniz için ayrı bir Şeriât* ve Minhâc* kıldık. Eğer Allâh dileseydi* sizi bir Tek Ümmet* kılardı ancak Size verdikleri ile Sizi denemesi* içindir. Artık Hayırlar’da* yarışınız*. Tümünüzün Dönüş’ü* Allâh'adır. /Haqqında Anlaşmazlığa* düştüğünüz Şeyler’i Size Haber verecektir. Aralarında Allâh'ın indirdiği ile hükmet ve onların Hewâları’na uyma. Allâh'ın Sana indirdiklerinin bir kısmından Seni şaşırtmasınlar* diye onlardan sakın. Şayet yüz çevirirlerse bilinki Allâh bir kısım Günahları’ndan* dolayı Onlar’a bir Musibet* taddırmak istemektedirler. Elbette İnsanlar’ın çoğu gerçekten Fâsıqlar’dır*. /Onlar hâla Câhiliye* Hükmü’nü mü arıyorlar? Yaqîn* bir Bilgi’ye inanan bir Topluluk için Hükm’ü Allâh'tan daha Güzel* olan kimdir?’ (el-Mâide/044-050)